Ezek közül melyiket válasszam második nyelvnek?
Nem tudok választani.
Az első nyelv mint már jó pár éve, az angol lesz.
Viszont ahhoz mondhatni sík hülye vagyok..
De választanom kéne, hogy ezek közül melyik legyen a második nyelv amit tanulok.
Német, orosz, olasz, holland.
(Nagyon nehezen tanulok nyelveket, és nincs érzékem szinte semmi ilyenhez)
Az olasz a legmegúszósabb - konkrétan az angol szókincs fele-kétharmada latin gyökerű, és ugye az olasz pedig újlatin nyelv: reference - riferimento, consequence - conseguenza, stb. Szóval a szavak megtanulása talán itt a legkönnyebb angol után. Sőt, az olasz segíthet az angolban is visszafelé.
A német viszont a leghasznosabb. Tekintve, hogy Kelet-Közép-Európa (M.o., Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szlovénia) a német-osztrák gazdaság meghosszabbított nyúlványa. Ezen nincs semmi meglepő, a középkor óta így van ez.
Tipp, mint nyelvtanár: nézegess videókat/hallgasd ezeket a nyelveket. Amelyik jobban tetszik, vagy vonz valamiért azt válaszd. Így sokkal könnyebb lesz tanulni, mert belső késztetést fogsz érezni, hogy foglalkozz vele. Sokkal többre mész azzal, ha egy kevésbé hasznos nyelvet profi szinten megtanulsz, mintha csak alig-alig beszélnél egy relative hasznosnak mondottat. Ugye pl ha felsőfokon beszélsz hollandul az többet ér, mintha alapfokon hebegnél németül. Esetleg kutakodj ezen nyelvekhez kapcsolódó kultúrák után, keress zenéket ezeken a nyelveken. Nekem pl a német újrakezdéséhez konkrétan az adott löketet, hogy találtam egy nagggyon szimpi együttest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!