Melyik nyelvet válasszam a felsőfokú angol mellé második idegen nyelvnek?
Angolból már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, és a nyelvet napi szinten használom is.
Szeretnék egy második idegen nyelvet is elsajátítani, de azt már egyedül, önállóan (tehát nem iskolában, tanfolyamon vagy magántanárnál).
Viszont nem tudom, melyiket válasszam:
A francia és a német között vacillálok. Szívem szerint szeretném mindkettő tudni, de egyszerre csak egy nyelvet akarok tanulni. Ilyen esetben milyen sorrendben ajánlott, (és miért)?
"Angolból már van egy felsőfokú nyelvvizsgám"
Célozdmeg in kább a C2-öt.
Most jobb lenne inkább második nyelvet tanulni. Az angolt pedig szinten tartom addig.
Köszönöm a többi választ is!
Valojaban nemetet kellett tanulnom kozepiskolaban. De azota nemet konyv nem volt a kezemben. Nem szerettem.
Viszont legtobben azt mondjak hogy celszeru azt megtanulni.
A francia is van olyan hasznos nem?
Koszonom a valaszokat.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Sikerült döntenem! :)
Hogyan döntöttél?
Egyébként itthon tényleg még a német hasznos azonban attól függ hogy vágysz-e külföldre. Ha Amerikába ott angol, ha Németo.,Ausztria,vagy Svájc akkor német, ha Kanada angol és francia, ha Dél-Amerika spanyol és így tovább. Nyilván evidens. :)
Egyébként én azt mondom hogy globálisan nézve ma jelenleg az angol mellett a kínai és a japán nyelv az ami hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!