Gimnáziumban nem tanít minket az angoltanár? Mit tehetnénk? Tizedik félév van.
Szóval. Angol tagozatra jelentkeztem, most vagyok tizedikes egy kisvárosi gimnáziumban. Gondoltam, milyen jó lesz, majd sokat tanulunk, és fejleszthetem a nyelvtudásomat.
Az iskola, ahova jelentkeztem, viszonlag tetszik. Lehetne jobb a közösség, de ez minden. Az összes tárgyból jól tanítanak, kivéve az angolt..
Az osztályfőnököm az angoltanár.
Heti 6 angolunk van vele (Amit én egyébként kevésnek tartok).
Minden órára késve érkezik, értekezletekre hivatkozik. Ha bejön, akkor is csak beszélgetünk (kinek milyen napja volt, melyik tanárt tartanak k"csögnek a többiek, stb stb. Természetesen magyarul). Szoval kb osztályfőnökit tart minden órán. Egyébként a nő háromgyerekes családanya.
Kilencedik eleje óta körülbelül 15 (lehet, sokat mondok) óra volt, amin csináltunk is valamit. Most van 10. félév, elég aggasztó. Most is a kilencedikes (!!) elementary tankönyv háromnegyedénél tartunk.
A gépeken néha angolos feladatokat csinálunk, amik elég könnyűek.
Nem tanít semmit, dolgozatok hébe-hóba vannak. Szótár füzetünk nincsen. A füzetünk kilencedik eleje óta még félig sem telt be.
Nyolcadik óta nagyon sokat felejtettem.
Most meg elvárja, hogy menjünk nyelvvizsgázni, mikor a 21 fős osztály 70%-a még bemutatkozni is nehezen tud.
Mit tehetünk?
Mégis az osztályfőnökünk.. ;(
Elnézést, ha kicsit összeszedetlen volt.
16/L
Nagyon átérzem a helyzeted! Konkrétan szakasztott ugyanez volt velünk is, csak a mi ofőnk/angol tanárunk 2 gyerekes családanya.
A mi esetünkben a többiek jót röhögtek ezen, nekik tetszett a "potyatárgy" én meg el voltam keseredve, mert nem ezért mentem kéttanba. Azt tudnám én is mondani, hogy névtelenül jelezni kell ezt az igazgatónak, mert a tanár bosszújától tartanék én is. Nálunk amúgy úgy oldódott meg, hogy a tanárt, akinek az ereiben is narancs folyt, "előléptették" igazgatóvá xd
Viszont a némettanár is előadta ugyanezt, ott annyi történt, hogy többen mentek oda az igazgatóhoz, aki elbeszélgetett a nővel. Voltak megjegyzései, de összességében jól fogadta és onnantól már jobb lett a hozzáállása a tárgyához.
Az lenne a legjobb, hogyha mihamarabb jelzitek az igazgatónak, ő tudna beszélni a tanárotokkal, úgy, hogy hatna is rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!