Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Haladó angolosok! Képesek...

Haladó angolosok! Képesek vagytok leírni ennek a zenéket a dalszövegét?

Figyelt kérdés

Pár hónapja tanulok csak angolul, de valahogy még nagyon távolinak érzem (nyílván), hogy megértsem a filmeket, a zenéket stb.

Ezért kíváncsi lennék, hogy akik B2-es vagy C1-es szinten vannak, azok képesek -e 100%-ban megérteni ennek a zenének a dalszövegét (hasraütés szerűen választottam, ráadásul ritka zene, egy szűk réteg hallgat ilyet, tehát biztos nem ismeritek):

[link]

Ha esetleg lenne valaki, és leírná nekem a szövegét, akkor nagyon hálás lennék. Tudom rálehet keresni, de csak kíváncsi vagyok hogy mennyire értitek így meg haladóként, ez egyfajta inspiráció lehet számomra, hogyha eljutok B2-es vagy C1-es szintre, akkor érteni fogom ezt az általam BAROMI NEHEZEN ÉRTHETŐ dalszöveget - pedig biztos nagyon egyszerű... Egyébként azt olvastam valahol, hogy még egy anyanyelvűnek is nehéz a dalszövegeket megértenie - nem tudom hogy igaz -e ez az információ.

Köszönöm!!!

2020. dec. 19. 22:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én B2 vagyok (voltam?!), de melóban sokat kell használni, szóval talán magasabb szinten megy már. Daloknál viszont gyakran nem értem a szöveget, mert valahogy hülyén éneklik. :D

Legjobb tudásom szerint én ezt hallottam 1:40 előtti részen:

"This is a write away letter

I gotta mail it today

say it to my main inspire

it's urgent from the USA

it's got this heart inside it

The postage is my soul

contains a message from millions

say it Keith Don't go"

2-3x azért vissza kellett hallgatnom

2020. dec. 19. 23:45
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm #11-es, belinkelem az eredeti szöveget:

"This is a right-away letter, I've got to mail it today

Straight to my main inspirer, says urgent from the USA

Its got this heart inside it, the postage is my soul

Contains a message from millions, says Keith don't go"

Szerintem ez már egész jó teljesítmény, én a jelenlegi szintemmel csak pár ismertebb szót hallottam ki. Alapvetően próbáltam jó minőségben feltölteni, de valószínűleg attól is függ, hogy ki min hallgatja. Például ha valaki egy nagyon drága fejhallgatón hallgatja, akkor lehet hogy sokkal tisztábban érthető lenne a szöveg.

2020. dec. 19. 23:50
 13/13 chtt ***** válasza:
100%

"De hogyan ellenőrízted, megkerested a zenét? Mert akkor nem kell legépelni, megbízom benned."

Én vagyok a Nagy Kereső ifjú unokája (le is szoktak pontozni érte rendesen, de már csak ilyen vagyok, amit nem tudok, annak utánanézek:)

[link] (remélem, működik)

2020. dec. 20. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!