Haladó angolosok! Képesek vagytok leírni ennek a zenéket a dalszövegét?
Pár hónapja tanulok csak angolul, de valahogy még nagyon távolinak érzem (nyílván), hogy megértsem a filmeket, a zenéket stb.
Ezért kíváncsi lennék, hogy akik B2-es vagy C1-es szinten vannak, azok képesek -e 100%-ban megérteni ennek a zenének a dalszövegét (hasraütés szerűen választottam, ráadásul ritka zene, egy szűk réteg hallgat ilyet, tehát biztos nem ismeritek):
Ha esetleg lenne valaki, és leírná nekem a szövegét, akkor nagyon hálás lennék. Tudom rálehet keresni, de csak kíváncsi vagyok hogy mennyire értitek így meg haladóként, ez egyfajta inspiráció lehet számomra, hogyha eljutok B2-es vagy C1-es szintre, akkor érteni fogom ezt az általam BAROMI NEHEZEN ÉRTHETŐ dalszöveget - pedig biztos nagyon egyszerű... Egyébként azt olvastam valahol, hogy még egy anyanyelvűnek is nehéz a dalszövegeket megértenie - nem tudom hogy igaz -e ez az információ.
Köszönöm!!!
Hagyjad már ezt az oldalt:D
Itt bármit linkelsz be, azonnal ráfogja a sok gyökér, hogy nagyon max B2:D
Az a lényeg, hogy arrogáns, nem segítőkész trogerek gyülekezőhelye ez az oldal, de kb az egész internet.
Süt róluk a rosszindulat, így direkt azt mondják egy nagyon nehéz szövegre is, hogy az könnyű.
Én szexuális erőszakról írtam a szakdolgozatom, aztán magyarul is voltak olyan témakörök, amik nehezen voltak érthetőek, aztán a tanár adott egy angol nyelvű forrást, mert magyarul elég kevés volt.
Na, mindegy, feljöttem ide, olyan kifejezések/mondatok voltak benne, ami nincs is hivatalosan lefordítva, de itt a sok semmirekellő rögtön rávágta, hogy ez sima szöveg:D
Értem, köszönöm a segítségedet.
Viszont nekem mindegy, hogy ez a szöveg könnyű vagy sem, nem ez a lényeg.
A lényeg, hogy egy haladó angolos gépelje le nekem ennek a dalszövegét, hogy visszatudjam ellenőrízni, hogy mennyire értette meg hallás után.
Mert megmondom őszintén, valahogy elképzelhetetlennek találom, hogy ezt 100%-ban megértse mondjuk az, aki elméletben B2-es vagy C1-es szinten van. Egy anyanyelvű biztos ért 100%-ban minden szót, azt nem vonom kétségbe.
De ha ezt a haladó angolosok megértik, én annak csak örülök, mert ezt azt jelenti, hogyha én is haladó szinten leszek, akkor ez nem fog problémát okozni, és az nagyon jó dolog.
Ebben az esetben most arra gondolok, hogy le is tudja írni, és 100%-ban megérti hogy miről szól.
Amikor azt írtad, hogy "érti hogy mégis miről szól" ez szerintem nem 100%-os megértést fog takarni, csak nagyjából a lényeget érted, nos nem erre gondolok. Viszont azt hiszem, hogy a C2-es szintet jellemzik úgy, hogy "mindent hallott szöveget megért"...
Ez érdekes egyébként: [link]
A C2-es viszont nem anyanyelvi szint tudtommal, úgyhogy ebbben tévednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!