Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az hogy megértem az...

Miért van az hogy megértem az angol mondatot de nem tudom leforditani?

Figyelt kérdés
Megértem mit akarnak kifejezni de leforditani nem tudom. KUrvára idegesitő főleg azért mert az angol tanárom azt hiszi egyáltalán nem tudok semmit angolul miközben megnézek egy filmet és megértem.

2020. dec. 10. 09:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ja, itt a kör bezárult. :D Én írom, hogy a filmnézéstől csak hiszed, hogy érted, erre te írod, hogy ez nem így van. Hát akkor nem így van. :D

Egyszerű a teszt... küldök neked egy emailt, mikor fel vagy készülve, egy hangfájllal, és amilyen hosszú, annyi idő múlva pár kérdést, és ha nem válaszolsz 4 percen belül, akkor nem is érted.

2020. dec. 10. 17:31
 12/18 anonim válasza:
Lehet, mégsem érted annyira, csak külön-külön a szavakat az alapjelentésükben.
2020. dec. 10. 18:56
 13/18 A kérdező kommentje:

De tényleg értem pl ha valaki parancsot adna angolul akkor simán teljesiteném. Azt kell megértenetek hogy még az Amazing leforditása is nehezen ment. De használni tudom. A kifejezéseket is tudom használni de leforditanu egyáltalán nem megy. Nem a helyes szóval csak körülirva. Ha tényleg nem hiszitek küldjetek egy rövid történetet angolul és ahelyett hogy szórul szóra leforditanám elmondom összefoglalóan mi történt.

És hogy gondlojátok azt hogy azthiszem hogy értem? Miért néznék egy sorozatot ha nem érteném. Legtöbször direkt angolul nézem mert a szinkron jobb.

2020. dec. 11. 00:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem sokszor a szövegkörnyezetből kiderül,hogy mit akar mondani,még akkor is,ha nem ismetem a szót,azonban én mindig utánanézek egy szónak is,ha nem tudom a konkrét jelentését.
2020. dec. 17. 02:50
 15/18 anonim ***** válasza:

"És hogy gondlojátok azt hogy azthiszem hogy értem?"

Fentebb ajánlottam a próbát. Megbeszélünk egy időpontot, kreálsz egy semmire nem kötelező email címet, bejelentkezel, hogy start, elküldök egy 5 perces hangfájlt, felrakok ide három kérdést, majd ha nem írod meg a válaszokat 10 percen belül, akkor nem értetted.

2020. dec. 18. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
De addig nem keresek egyet, amíg nem jelzed, hogy hajlandó vagy rá...
2020. dec. 22. 15:55
 17/18 anonim válasza:
Erre a kérdésre eddig csak szefosok válaszoltak ahogy elnézem.
2021. máj. 5. 18:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Az mi az a szefos?
2021. máj. 5. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!