Ez a mondat nyelvtanilag mennyire helyes?
Nincs hatalmas szókincsem, néhol azért furcsa a megfogalmazás, amire kiváncsi lennék, hogy értelmesek e így ezek a mondatok.:
I Am vegetarian. When I saw a died chicken in the kitchen...They are was in the desk with no feathers. And the terriblest no foot, and no head, this body part was in a bowl.
And after this thing I can't eat meal. If I see a died animal in plate. I remember for this chicken.
(Tudnátok egy 1-10 skálán minősíteni? 1az a kínai néni magyar tudása akitől az ebédet szoktátok venni. A 10 meg egy anyanyelvi középiskolás)
How would a native speaker write it? Here you go:
I am a vegetarian. One day in the kitchen I saw the bare carcass of a dead chicken, head and feet chopped off separately in a bowl. It was a terrible sight.
Since then I have been unable to eat meat. Every time I see meat on my plate, that chicken appears before my eyes.
Én azt szeretném kérdezni, hogy hogyan jobb/hatékonyabb a nyelvtant fejleszteni? Sok angol szöveg olvasással, vagy tudatosan pontonként haladva?
Ha a második akkor mégis milyen sorrendben?
Az SAT az gyakorlatilag az egyetemi felvételi egy része alapképzésre az amerikai diákok számára. (Helyette választható az ACT is, de az most más tészta).
Ha jól emlékszem 400-1600-ig pontoz, 2 nagyobb (Angol/Matek), illetve 4 kisebb része van: kritikus olvasás, nyelvtan, matek számológép nélkül, matek számológéppel.
4 válaszlehetőség van, abból kell karikázni. A nyelvtant, a tényleges nyelvtant elég jól kell vágni, hogy menjen (nekem az lett a legjobb, még a mateknál is magasabb pomtszámot kaptam, ami kicsit ciki, mert amúgy gépészetet tanulok 😅).
Végül az érettségimmel felvételiztem, bár igazából csak azért mert béna voltam és csak május után jöttem rá, hogy már a szeptemberi SAT eredményem is elég lett volna az egyetemhez. 😅
Tömören; kb. Az amerikai érettségi
(Légyszi, aki tudja mi ez, ne ugorjon a torkomnak, mert tudom hogy nem egyenlőek, de a teljes oktatási rendszer magyarázata nélkül nem tudom jobban kifejteni.)
5ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!