Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez a mondat nyelvtanilag...

Ez a mondat nyelvtanilag mennyire helyes?

Figyelt kérdés

Nincs hatalmas szókincsem, néhol azért furcsa a megfogalmazás, amire kiváncsi lennék, hogy értelmesek e így ezek a mondatok.:

I Am vegetarian. When I saw a died chicken in the kitchen...They are was in the desk with no feathers. And the terriblest no foot, and no head, this body part was in a bowl.

And after this thing I can't eat meal. If I see a died animal in plate. I remember for this chicken.

(Tudnátok egy 1-10 skálán minősíteni? 1az a kínai néni magyar tudása akitől az ebédet szoktátok venni. A 10 meg egy anyanyelvi középiskolás)

2020. nov. 26. 22:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanilag semennyire nem volt helyes, de számomra érthető volt, hogy mit akartál mondani. Mindenki kezdi valahol. Ha meg külföldre tervezel költözni, akkor az rengeteget fog dobni a tudásodon. Szóval hajrá! :)
2020. nov. 27. 09:40
 12/17 WeCanDo ***** válasza:
89%

How would a native speaker write it? Here you go:

I am a vegetarian. One day in the kitchen I saw the bare carcass of a dead chicken, head and feet chopped off separately in a bowl. It was a terrible sight.

Since then I have been unable to eat meat. Every time I see meat on my plate, that chicken appears before my eyes.

2020. nov. 27. 11:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt a hátralevő 2 évet jól ki kell használnod.
2020. nov. 27. 17:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Én azt szeretném kérdezni, hogy hogyan jobb/hatékonyabb a nyelvtant fejleszteni? Sok angol szöveg olvasással, vagy tudatosan pontonként haladva?

Ha a második akkor mégis milyen sorrendben?

2020. nov. 27. 22:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Én az alatt fejlődtem sokat, hogy az SAT-m re készültem (#5 vagyok)
2020. nov. 28. 00:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös az mit takar hogy SAT? és hogyan készültél, milyen módszerekkel?
2020. nov. 28. 19:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Az SAT az gyakorlatilag az egyetemi felvételi egy része alapképzésre az amerikai diákok számára. (Helyette választható az ACT is, de az most más tészta).

Ha jól emlékszem 400-1600-ig pontoz, 2 nagyobb (Angol/Matek), illetve 4 kisebb része van: kritikus olvasás, nyelvtan, matek számológép nélkül, matek számológéppel.

4 válaszlehetőség van, abból kell karikázni. A nyelvtant, a tényleges nyelvtant elég jól kell vágni, hogy menjen (nekem az lett a legjobb, még a mateknál is magasabb pomtszámot kaptam, ami kicsit ciki, mert amúgy gépészetet tanulok 😅).

Végül az érettségimmel felvételiztem, bár igazából csak azért mert béna voltam és csak május után jöttem rá, hogy már a szeptemberi SAT eredményem is elég lett volna az egyetemhez. 😅

Tömören; kb. Az amerikai érettségi

(Légyszi, aki tudja mi ez, ne ugorjon a torkomnak, mert tudom hogy nem egyenlőek, de a teljes oktatási rendszer magyarázata nélkül nem tudom jobban kifejteni.)

5ös voltam.

2020. nov. 28. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!