Leírnád nekem az ebben a videóban lévő finn dalok címeit?
Figyelt kérdés
https://www.youtube.com/watch?v=5XS_mJ-Aro0
még eléggé kezdő vagyok a finnben. a dalokat magyarul ismerem a finn szövegekhez szeretnék hozzájutni.
2020. nov. 12. 21:24
2/9 A kérdező kommentje:
Úgy akartam írni, hogy valaki le tudná-e írni, de ezt nem engedné az oldal szövegszűrője. előre is megköszönöm, ha te kedves első, vagy más leírja nekem. köszönöm szépen. vagy ahogy a finnek mondanák kiitos teile.
2020. nov. 12. 21:28
3/9 anonim válasza:
En magyar-finn vagyok, ha gondolod nekem irhatsz nyelvtanulas miatt is. Csak gyorsan belehallgattam, szerintem ezt a dalt enekli: "Kahden maan kansalainen". Azt jelenti ket orszag allampolgara vagyis roviden magyarul, kettos allampolgar, mint pl. en. :)
4/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3. köszi szépen. Van még egy dal a videó végén, ha annak a címét is leírod, azt is megköszönöm.
2020. nov. 13. 08:03
5/9 anonim válasza:
Bocsánat, hogy itt kérdezem meg, de kedves 3-as, segítenél nyelvtanulásban nekem is?
6/9 anonim válasza:
Megneztem az utolso dal sehol sincs fent, teljesen ismeretlen szinte, de azert megprobalom megtalalni. (3. vagyok.)
7/9 anonim válasza:
3. vagyok, persze szivesen segitek, irjatok nekem privatot.
8/9 A kérdező kommentje:
A második dal magyar címe Új hálaének áldja Istent. Én valami ilyen finn címre tippelnék, hogy "Nyt kiitakamme suuta herraan." - bár nagyon nagyon nem beszélek finnül.
2020. nov. 13. 10:50
9/9 anonim válasza:
3-as vagyok, nem jo forditas. nyt=most kittää=megkoszonni suuta= nem tudom ertelmezni, suu=szaj, ha azt akartad irni,hogy teged/neked finnul csak a beszelt nyelv szerint,akkor tudom kb. ertelmezni,de szerintem,ha nyelvtanulo vagy jobb nem hasznalni a beszelt nyelvet, ilyen templomi szovegek is valoszinuleg irott nyelven leteznek csak, amugyis a magasan iskolazott finnek az irott nyelvet beszelik,jobb azt megszokni. herra=ur, ertik Istenre is, de altalaban Jumala. Ez egy templomi enek, nem a fent emlitett pap, zenesz szerezte, megprobalom megkeresni,csak most nem otthon vagyok, igy kevesbe van ra kapacitasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!