Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket tanuljam? NÉMET vagy...

Melyiket tanuljam? NÉMET vagy FRANCIA

Figyelt kérdés

gimibe mek, angol emeltszintűre. de választanom kell még egy nyelvet. nemtudom egyszerüen eldönteni SEGÍTSETEK!!!

a németet nem nagyon szeretem, de meg kellene tanulnom a franciával ugy vagyok, h tetszik, de azt mondják nehéz. mit csináljak? írjatok, és létszíves indokkal... kössziii

2010. aug. 9. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha a francia tetszik, azt tanuld, ennyi. Nem tudom, mit kell ezt túlbonyolítani. Ha érdekel egy nyelv, könnyű megtanulni, ha nem, akkor nehéz. És nem ártana egy kicsit a magyarral is foglalkoznod.
2010. aug. 9. 21:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem német... Én általánosban azt tanultam, nagyon szerettem. Bár a nyelvtanja kicsit nehéz, de szerintem nagyon szép nyelv. Még az általános iskolában a szaktanárom mesélte, hogy egykor mikor volt a számlálás és a világnyelv választása egyetlen egy szavazaton múlt, hogy az angol lett a világnyelv. Szóval simán lehetett volna a német is. És szerintme ez a kettő a főnyelv (angol és német), franciával nem nagyon tudnál mit kezdeni... De amelyiket szeretnéd, én a német nyelvre biztatlak továbbra is. És ami még előnyöd lehet benne: rengeteg oylan szó van ami kísértetiesen hasonlít az angolra... Tehát már ennyivel is könnyebb lenne.
2010. aug. 9. 21:58
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
német se könnyű, de franciával többre mész sztem. a németek beszélnek angolul, de a franciák csak franciául beszélnek =D
2010. aug. 9. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
A németek mért beszélnének angolul?
2010. aug. 9. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Én franciát tanulok 3 éve a gimiben. Elmondanám, hogy k.va nehéz nyelv... Én ötös vagyok belőle, de az osztályomból alig vagyunk ezzel így. Szóval jól gondold meg.
2010. aug. 9. 22:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

FRANCIA

gimiben nemetet tanultam, pedig a francia tetszett jobban, es ne tudd meg mennyire megutaltam a nyelvet (marmint a nemetet).. szornyu sz*r.. francia ezerszer jobb :) es szebb is! ha valoban erdekel nem lesz olyan nehez megtanulni

2010. aug. 10. 00:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kb. egyforma hasznosak. Gépész-, vegyész-, elektromérnökként a németet jobban tudod majd használni, az orvostudományban talán a franciát. Üzleti életben Európában a német hasznosabb, azon kívül a francia.

Az angolhoz a francia áll közelebb, az angoltudás megkönnyíti a francia tanulását, míg a németét csak kevéssé.

A német nyelvtana jóval bonyolultabb, és távolabb van az angolétól. Összességében a német nehezebb. Ha nem jól mennek az idegen nyelvek, akkor feltétlenül a franciát válaszd, mert könnyebb.

Tévedés, hogy nehéz a francia. Meg kell tanulni a kiejtés és olvasás szabályait, gyakorolni kell őket, ez az első néhány héten "nehéz", utána nem. A francia annak "nehéz", aki még az elején ellinkeskedni ezeket a fontos szabályokat, nem veszi komolyan őket, és később sem áll neki össze a kép. Elkezdeni nehezebb a franciát, de középhaladó szinttől kezdve már a német nehezebb.

2010. aug. 10. 01:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, de még mindig nemtom, mit csináljak...

Azt hiszem, talán a németet kéne megpróbálnom.

Most mind2 nyelvre mondtatok jót, is rosszat is, szóval..majd még gondolkozom

Köszi

2010. aug. 10. 11:33
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
Angolosként a francia a könnyebb. Sok szó ismerős lesz az angolból, míg németből mindent újonnan kell megalapozni.
2010. aug. 10. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!