Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szótanulás hatékonyan?

Szótanulás hatékonyan?

Figyelt kérdés

Én angolt és németet is tanulok a gimiben, a nyelvtan teljesej jól megy de a szavakkal van egy két bajom. Valami hatékony és bevált módszer? VAn szótárunk, egy dogára kb 130-150 szót kell tudni HELP!

(leülős módszer kéne)

2020. okt. 18. 16:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Quizlet
2020. okt. 18. 17:03
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Én anno úgy csináltam, hogy mindennap 10-15 szó és folyamatosan ismételtem. Érdemes példamondatokat is használni.
2020. okt. 18. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:
24%

Van egy ősi, régóta jól bevált, verhetetlen (de tényleg) "leülős" módszer.

Úgy hívják a titkos csoda technikát, hogy:

"Olvass könyveket a célnyelven."

2020. okt. 18. 17:49
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 ez tök jó meg minden, de megvannak adva szavak amik egy részét sztem az angolok nem is használják nem hinném, hogy ha választok egy könyvet benne vannak ezek a szavak xd
2020. okt. 18. 18:06
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Anki app és a Spaced Repetition System, mint elmélet, megváltoztatta az életem nyelvtanulás terén. Nem a gyakorlás mennyisége, hanem minősége és időzítése számít!
2020. okt. 18. 19:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek a csoda módszerekekben meg abban hogy majd egy app varázsütésre megtanítja neked.

Ismételni kell. Tanulni, szorgosan. A szókártya jó dolog, de egy ha egy jogára olyan sok szó kell, nem hatékony.

2020. okt. 19. 10:07
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

"Én nem hiszek a csoda módszerekekben meg abban hogy majd egy app varázsütésre megtanítja neked."

Először le kell töltened azt az appot, amelytől majd hinni fogsz.

"Ismételni kell. Tanulni, szorgosan."

A költőt idézve, ebben rejlik a nagy titok.

"de megvannak adva szavak amik egy részét sztem az angolok nem is használják"

Írjál légy szíves vagy 5-10 ilyen szót.

2020. okt. 19. 10:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem az app változtatja meg, hanem a tudatos (!) gyakorlás. Nézd meg, tanulj róla és utána nyilatkozz, ok?

Az app arra jó, hogy szól, ha eljött az ideje az ismétlésnek, csak hogy rövid legyek és tömör. Időt spórol, rendszerezi a tanultakat, egyénre szabható, stb. Lehet monoton módon kergetnie magát a szótárfüzettel, meg lehet használi a technikát is, ha már 2020-at írunk és van értelme.

2020. okt. 19. 11:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nem értem mi a baj a quizlettel. Beírja a szavakat amit tanul, majd a program annyiszor visszakéedezi ahànyszor nem tudja és tényleg làtja mi az amit nem tud. Velem sokszor volt azt, hogy amikor szótárból tanultam azt hittem tudom a szót, aztán kiderült mégse. (Nyelvszakos voltam, heti 100-200 szóból írtunk szódogát és mindenki ezzel tanulta.) Azt nem mondom, hogy màs app nem jó, de azokat nem ismerem.
2020. okt. 19. 12:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Én meg 3as vagyok, és nem értem, mi baj van a könyvekkel.

Szavakat nem lehet kampányszerűen tanulni, hogy meg van adva 50 szó, ezeket és csakis ezeket biflázd be. Nem fog menni. Úgy viszont igen, hogy aktívan, a saját szövegkörnyezetükben látod a szavakat, amikhez tudod aztán kötni. Memóriafogasnak hívják azt a technikát, ami olvasás közben automatikusan működik.

Ami pedig a könyvekben benne van, azokat ezek szerint használják az angolok, de legalábbis azok az angolok, akik az adott könyveket írták, meg olvassák.

2020. okt. 19. 15:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!