Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan szó hogy tiszteletké...

Van olyan szó hogy tiszteletkérés?

Figyelt kérdés

Egy nő minden hozzám intézzet mondtát így kezdi hogy “lenne egy olyan tiszteletkeresem..”

magyarul szivesseget ker csak azt hiszi ettol elegans lesz.

2020. okt. 14. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Én még csak tisztelet adásról hallottam.mondjuk logikus hogy akkor kérni is lehet.
2020. okt. 14. 09:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen szó, de nem ebben az értelemben. A nő nyilván azt akarja mondani, hogy "lenne egy olyan tiszteletteljes kérésem", de mivel sima modorosság csak, nem gondol bele a jelentésébe, így hibásan rövidíti.
2020. okt. 14. 09:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem lenne egy tisztelt kérésem? Mert ilyet már hallottam, ilyeneket a nagyon bölcsész, könyvtár szakos tagok szoktak használni.
2020. okt. 14. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem ez a no irogat Neked?😂

[link]

2020. okt. 14. 16:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Ha van ilyen szó akkor milyen környezetben kell használni?

Nem vágom honnan szedte de úgy fogalmaz mintha valami külföldi lenne.Nem vágom honnan szed egyes szavakat.

Helyesen beszélni sem tud nemhogy írni :D szóval nem ő lesz az az tuti :D

2020. okt. 14. 18:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!