Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő kell, hogy meg tud...

Mennyi idő kell, hogy meg tud érteni a spanyol beszédet?

Figyelt kérdés

Durván fél éve tanulok spanyolt, tanfolyamon. Na de a beszédük az valami eszméletlenül gyors, egy árva mukkot nem bírok kihallani belőle, ilyenkor mindig elkedvtelenedek, hogy sose fog ez menni nekem. Imádom a nyelvet, rengeteg spanyol zenét hallgatok már évek óta, mostanság el kezdtem filmeket és sorozatokat is spanyolul nézni, magyar felirattal, de olyan irtó gyorsan beszélnek, hogy mire az elejét felfogom, már elmondtak 10 mondatot. Azt érzem ezt kb lehetetlen lesz valaha is megérteni, hacsak újra nem születek spanyolként..:D

Akinek van benne tapasztalata, mi segít? Mennyi idő kell, hogy azért nagyjából megértse az ember, hogy miről beszélnek neki? Mert gondoltam biztos a filmekben ilyen gyorsan beszélnek, de ha elindítok pl egy interjút nem lesz ilyen gyors, aztán rájöttem hogy de. :D

2020. okt. 8. 14:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezdesz egy idegen nyelvet tanulni, eleinte mindig ilyen gyorsnak fog hatni. Gyakorolj, és egyre lassabbnak fog tűnni.
2020. okt. 8. 14:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van, mert még nem épült be az agyadba az egyes szavak jelentése automatikusan, hanem szóról szóra kezded őket átfordítani a saját nyelvedre. Ezért kell a gyakorlás és a kitartás, hogy ezen szavak jelentésének a felfogása ne tartson másodpercekig, hanem azonnal jöjjenek.
2020. okt. 8. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:
24%
Idö ahogy irtak mivel egy uj nyelviterület alakul ki az agyban, del amerkai spanyol könyebb mint castelliano
2020. okt. 8. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!