Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Javulni fog az érzékem a...

Javulni fog az érzékem a német nyelvhez?

Figyelt kérdés

Egészen ideáig angolt(6 év) és oroszt (3 év) tanultam, mint nyelveket. Idén elkezdtem a németet, de éreztem, hogy ez nagyon nem megy. 1 hónap után sem lett jobb a helyzet és szövegkörnyezetben sem vagyok képes egyetlen egy szót sem felismerni, ahogy a kiejtésem is borzalmas és a szavakat sem jegyzem meg egy cseppet sem (angolnál ha kiszótárazok valamit, akkor utána legalább felismerni képes vagyok). Az orosz sokkal könnyebben ment, főleg az elején. Bele fogok még jönni valaha, vagy nincs érzékem ehhez és fel kéne adnom?

Illetve a németben egyáltalán nincs rendszer a szavak nemére (úgy mint például az oroszban)?

2020. szept. 30. 23:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez mind kitartást kérdése, hogy mennyire szeretnél javítani a kiejtéseden (mindig felolvashatnád hangosan a feladat szövegét, google fordítóba meghallgatni stb.) 1 hónap alatt ne várj túl sokat, angolt sem 1 hónap alatt sajátítottad el. Az angol azért könnyebb, mert sok magyar szó ered onnan és már kb. ki lehet találni mit jelenthet. Hát a német nem ilyen sajnos, nekem 2 évembe telt belerázódnom (sok szorgalom árán; mindig megcsináltam az összes házit, aktív voltam órán, segítséget kértem tanártól haveroktól, tanultam dogákra mindig), úgy hogy 3 évet tanultam és a végére le tudtam tenni a középszintű nyelvvizsgát. Sokaltam azt a 2 évet, de a végén nagyon megszerettem a nyelvet.

Sajnos nem minden szóra van szabály, hogy melyik milyen névelőt kap, vannak általánosítások, de ezeket be kell magolni. Olvass sokat, egyszerűt és ha már az esetekig (dativ, akkusativ, nominativ, genitiv) eljutottál nyelvtanból, akkor már vissza tudod vezetni egy mondatból ragozás alapján, hogy mi a szavak az eredeti névelője, ha annyira érdekel, de tényleg nem nagyon számít.

De ha ez megnyugtat még az anyanyelvűek sem tudják sokszor, nem is foglalkoznak vele. Illetve ha nyelvvizsgáznál belőle ott sem arra vannak kiélezve.

[link] én ezt az oldalt szerettem használni gyakorolgatásnak.

2020. okt. 1. 04:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Uhh, a némettel én is sokat szenvedtem :D

Szóval ne aggódj, menni fog az csak idő és kitartás kérdése.

Hallgass sok német zenét, az segít.

+ az elején ne koncentrálj rá ennyire a der die das dologra, inkább csak a szavakat/ragozást ilyesmiket tanulgasd. Nekem legalábbis így vált átláthatóvá a dolog.

2020. okt. 1. 12:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget és a tippeket. Esetleg tudnátok bármit, amivel motiválhatom magam a tanuláshoz? Nem volt választási lehetőségem, ezért tanulom a németet, de egyetlen egy helyzetet nem tudnék felsorolni ahol hasznos lenne az angol mellett azon kívül, hogy még 1el több nyelv amit tudsz. Ráadásul sokan beszélik és fejlett egy ország így valószínű hogy a lakosság nagy része tud kommunikálni angolul és az is kényelmes nekik. Nincs semmilyen zene, film vagy egyáltalán híresség aki/ami érdekelne és némettel kapcsolatos. Tőlem esztétikai szépséget is írhattok, vagy logikusságot vagy bármit:D

Csak mi jó a német nyelvben?

2020. okt. 1. 12:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy idő után elég logikus lesz.

Én mondjuk marhára szeretem az egészet, ahogy kiejtik a szavakat, stb., úgyhogy nem tudlak teljesen megérteni. Hallgass Rammsteint:D

2020. okt. 1. 16:13
 5/9 anonim ***** válasza:
2020. okt. 1. 22:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem tök jó élmény volt mikor a balcsinál leszólított egy német család, mert kerestek valamit. És mikor kérdezték, hogy tudok-e németül büszkén mondtam hogy iiigen.
2020. okt. 1. 22:36
 7/9 anonim ***** válasza:

4-es

Én is azt hallgattammm/-om, segített és élveztem is egyszerre, mi ennél jobb? XD

2020. okt. 2. 05:04
 8/9 anonim ***** válasza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__tanulotars-kerese.. Hátha ezzel az emberkével tudtok kezdeni valamit :)
2020. okt. 2. 05:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A youtubon ajánlom az Easy germant. Én most ezzel tanulok + a Harry Pottert hallgatom németül, kiírkálok pár szót, hogy majd később jól felismerjem. Szerintem szép, dallamos nyelv. Azért kezdtem el tanulni hogy csináljak valamit amiben fejlődni tudok, mert az jó érzéssel tölti el az embert. Másrészt nagyon sok munkahelyre kell, vagy előny a német nyelvtudás. Egy hónap semmi, mindennap foglalkozni kell vele, ha csak fél órát, akkor annyit a nyelvvel.
2020. dec. 20. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!