Magasabb szintű csoportba kerültem és nem megy, nem értem. Folytassam?
Szólj neki, hogy mi a helyzet, de add a tudtára, hogy te szeretnél maradni, behozni a lemaradást és fejlődni. Kérj tőle egy tematikát, tanmenetet, hogy mikor mit vesztek (nyelvtanban és szókincs témában is) ha nem pontosan a tankönyv alapján haladtok.
Kérj tőle egyéb ajánlásokat, könyveket, honlapokat ahol tudnál gyakorolni, így látja, hogy próbálkozol és kicsit lágyszívűbb lesz esetleg.
Nem lesz könnyű, mert be is kell hoznod a lemaradásodat nem pedig csak együtt haladni egy tempós csoporttal, de ha tényleg fontos és a prioritásaid közé veszed a félévben, akkor menni fog. PErsze ehhez az is kell, hogy legyen megfelelő motivációd. Az "érdekel a nyelv" lehet, hogy nem lesz elég ide. (én a némettel és a spanyollal voltam kb így. a németet csak úgy "miért ne?" elkezdtem 0-ról, mert hiányzott a nyelvtanulás, de a csoport 95%a amolyan "gimiben szart se ért a nyelvtanulás ezért totál kezdő csoportba jelentkezős" fajta volt, szóval miattuk eléggé feszített tempó volt, ami a többi, fontosabb tárgyam mellett nekem nem ment. Ezzel szemben spanyolt tanultam gimiben is majd sokat 3 évet kihagytam, szóval brutál sokat elfelejtettem, de ebből hajtott, hogy kell anyelvvizsga a diplomámhoz, szóval sokszor inkább előbb tanultam csak egy számonkérés nélküli spanyolórára és csak utána a Zh-s órákra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!