Folytassam az orosz tanulást, vagy inkább vágjak bele másikba?
Figyelt kérdés
Egy éve középfokúztam oroszból, két év tanulás alatt értem el ezt a szintet ( főiskola mellett tanultam, főleg magamtól). Azóta nemigen volt alkalmam használni, persze próbáltam fenntartani, több kevesebb sikerrel. Mára elveszett a lelkesedésem, és elégg meg is kopott a tudás, amit azért sajnálok, mert sok munkám volt benne. Munkát nem találtam vele, mert kevés volt a középfok. Az angolomat használom a munkám során.Szóval fejleszthetném az oroszt felsőfokra, vagy arra gondoltam, belevágok a németbe ( ált iskolában tanultam kicsit), jóval keresettebb, és érdekel is. Még az olasz érdekelne nagyon, de az kevésbé keresett.2016. okt. 3. 19:57
1/5 anonim válasza:
Hát szerintem ha már eljutottál az orosszal a középfokig akkor ne vesztegesd el az eddig ráfordított időt. De ha nincs hozzá kedved és más nyelvet akarsz tanulni akkor a te döntésed. És félreértés ne essék. Az olasszal is nagyon jól lehet munkát találni. Nem egy ismerősöm dolgozik úgy, hogy csak angolul és olaszul tud semmi papírja, de szép kis fizut kapnak.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is így vagyok ezzel, hogy ha már eddig eljutottam...de felsőfokig eljutni nem kisebb meló lenne, mint mondjuk egy németet elvinni középfokig. Már csak azt h figyelembe véve, hogy nincs sok motivációm az oroszra. Annyit tudok tenni, hogy mondjuk heti egy napot kijelölök, 1-2 órát foglalkozok az orosszal is,hogy "ne felejtődjön" legalábbis ne olyan gyorsan..mondjuk még ehhez sincs motivációm, de azt se akarom, hogy elvesszen a tudás.
Az olasz meg régóta dédelgetett álmom...legszívesebben mindkettőt tanulnám egyszerre ( német+olasz), csak hát akkor az orosz tuti eltűnne a süllyesztőben.
2016. okt. 3. 20:17
4/5 anonim válasza:
Szerintem aranyszabaly, hogy nemetet csak akkor eri meg tanulni, ha olyan nyelvu orszagban akarsz elni. Maskulonben felesleges, mert mind beszelnek angolul elfogadhato szinten. Azt tanuld, amihez a legtobb a lelkesedes - az lesz a leghatekonyabb mindig:). Ha ez nemet, akkor nemet. Ha olasz, akkor meg az:).
5/5 A kérdező kommentje:
Magyarország nyugati részén élek,itt azért elég sok állás van, amihez német nyelvtudás kell, jószerivel több, mint amihez angol ( mondjuk sajnos olyan, mint álláslehetőség, annyira sok nincs errefelé). Motivációnak persze ez még nem lenne elég. :)
2016. okt. 4. 19:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!