Ha sikeres felsőfokú után egyáltalán nem foglalkozol egy nyelvvel, akkor mennyi idő alatt „szűnik meg” a nyelvtudás?
Nem szűnik meg. Átalakul. :D
Én egy-két évig nem nagyon foglalkoztam azzal a nyelvvel amiből felsőfokot tettem. Annyit foglalkoztam csak, hogy a neten a memek, újságcikkek, postok egyrésze azon a nyelven érkezett az üzenőfalamra. ( egyébként oroszból csináltam).
Én egy év után azt vettem észre, hogy a passzív tudásom megmaradt, megértettem a szövegeket továbbra is, egyedül a szakmaibb részeket nem, amiket korábban sem.
Majd kiutaztam Oroszországba... és voltak szavak amik hirtelen nem jöttek a számra társalgásnál, de ahogy sokat beszéltem kezdtek visszajönni a korábbi ismeretek.
Én ezt úgy fogom fel, hogy olyan mint egy könyv amit pár év múlva veszel le csak a polcról. Kicsit már poros, ezért le kell fújni róla a port. Ez a porlefújás lehet aktív beszéd, olvasás, bármi.
De én azt tanácsolom, hogy foglalkozz vele! Én megtanultam a saját bőrömön, hogy érdemes legalább a passzív részt ( olvasás által ) szinten tartani, mert utána a beszédet abból könnyebb visszaépíteni.
De ez persze csak saját tapasztalat, lehet ezt valaki jobban el tudja magyarázni vagy más tapasztalata van :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!