Lehet egyszerre két nyelvet tanulni a közel 0-ról?
Angolt tanultam, de suliban annyira nem érdekelt. Utána elkezdtem dolgozni, akkor már érdekelt, de a tanulás előtt szünetet tartottam. Most 24 évesen elkezdtem itthon a németet magamtól 0 tudással + majd megyek tanfolyamra, angolt tanultam, de csak kis tudásom van benne,de beszereztem abból is egy tanulj magad itthon csomagot + filmek, sorozatok angol, német szinkronnal és felirattal.
A cél a kommunikáció első sorban és minimum A2, de inkább B2 papír szerzése mindkettőböl. Azért akarok kettőt, mert 24 vagyok. Azért 1-2 év kell, hogy menjen egy nyelv. Most 2*2= 4 év és már 28 vagyok. 26-27 éves koromra jó lenne ha menne, plusz esetleg papír, hogyha olyan munka akkor nyelvi pótlék. Meg jó lenne eredeti nyelven filmezni.
Mehet egyszerre a 2?
Akkor megy, ha tudatosan különválasztod a két nyelvet, idöben is. Jó módszer, ha minden második nap foglalkozol egy-egy nyelvvel intenzíven, amikor a másik van soron, akkor csak kicsit ismételgetsz, olvasgatsz, filmeket nézel.
Nekem úgy müködik, hogy (németül és magyarul tudok) az angolt németül tanulom, az oroszt meg magyarul, ezzel jól elkülönítve a két új nyelvet,
Lehet. Én az ANGOL után kezdtem a NÉMET és OLASZ nyelveket párhuzamosan.
Stratégia:
1) Rendszeresség: Minden nyelvvel minden nap legalább pár percet foglalkoztam.
2) Szavak-szavak-szavak: szavak nélkül sajnos nincs nyelvtanulás. Nulláról indultam, így a DuoLingo-t használtam. Minden nap 1-1 lecke németül és olaszul is angol alappal ami nyelvenként átlag +6 új szót jelentett.
3) Írás: Német és olasz nyelvtanuló pajtikat kerestem a Facebook-on. Rengeteg csoport volt, végül találtam olyat, ahol sok napi poszt van és a célnyelven kommentelgettünk adott témák alapján. Heti 2-3 alkalommal használtam.
4) Kiejtés: Németül a Medicopter 117; olaszul pedig a YouTube-on elérhető Olaszországgal kapcsolatos rövidfilmek hallgatása feliratozva. Heti 1-2 alkalommal.
5) Olvasás: Olaszul az Oltreuomo, németül a Deutsche Welle vagy a Spiegel könnyített oldalai szuperek. DE: Kell legalább 1.000 - 1.300 szvas aktív szókincs hogy élvezhető is legyen az olvasás, ne csak szótárazgatás. :)
A 2 nyelv nulláról indítása lehetséges. Nekem olaszból 3, németből 4 év kellett a nulláról felsőfokra ugráshoz. (Olaszból Origó nyelvvizsga; németből ÖSD.)
Sok sikert, hajrá - menni fog, csak időigényes.
Alapszint a minimum. De a középfokú a cél (B2).
Köszi. Szókincs részben nagyon egyetlen érek.
Köszönöm a dualingot. Leszedtem és el is kezdtem használni.
Angolból is ez volt az egyik gondom. A szókincs. A másik a mondat alkotást nem tudtam.
Elindulni nagyon jó, mert nem magyarázgat, hanem gyakoroltat, ezért egyszerüen beleragad a fejedbe a megfelelö sorrend.
Amit még javasolnék hozzá, ne azt a beállítást használd, ahol a szavak egy blokkban vannak, hanem azt, ahol neked kell beírni betüröl betüre. EZ valamivel nehezebb, de a szavak írásmódja belédrögzül, nem fogod elírni késöbb sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!