Egyszerre két nyelvet tanulni?
Németből olyan b1-es szinten vagyok, és b2-es nyelvvizsgát szeretnék. Beiratkoztam egy tanfolyamra egy fél éve kb., és hamarosan el is kell kezdenem. Szeretnék elkezdeni spanyolul tanulni. Annak csak a legalapabbjait tanulnám meg, amíg a német tanfolyam tart (kb. egész nyár). Az legalapabb szókincset, és a legalapabb nyelvtant, hogy azért már meg tudjak szólalni. Nem hiszem, hogy a kettőt keverném, azzal nem lenne baj, de két nyelvet mégis nehéz tanulni. A német nyelvvizsga egyébként nem lenne olyan fontos most.
Szerintetek ez így lehetséges? Hogy tudnám egy nap jól elosztani az időmet, hogy mindkettőre jusson, és mindkettővel fejlődjek? Vagy hagynom kéne a spanyolt egyelőre?
Köszönöm szépen, ha válaszolsz!
Angolból a beszédben, szövegértelmezésben, szöveghallgatásban elég jó vagyok, a nyelvtan az ami még nem tökéletes.
Köszi a válaszokat!
Elvileg nem lehetetlen hatékonyan tanulni két (sőt akár három) nyelvet párhuzamosan, de alapból szerintem csak a kivételes nyelvtehetségeknek szokott sikerülni (másoknak legfeljebb több nyelvű környezetben).
Szóval ha átlagos képességű és szorgalmú nyelvtanulónak tartod magad (mint ahogy pl. én is), akkor azt javasolnám, hogy egyszerre csak egyre koncentrálj, főleg miután a nyelvvizsgapapír sokat számít.
Motiváld magad azzal, hogy ha az megvan, utána jutalmul engedélyezed magadnak a spanyoltanulást. :)
Azután már szinten tudod tartani a németet, angolt (sőt, fejlődni belőlük) úgy, hogy mellette elkezdesz egy nyelvet nulláról. Nálam pl. bevált, hogy nem a magyar, hanem mondjuk az angol alapján kezdtem el az újat tanulni. Így sok energiát spóroltam, könnyebben fogtam fel a nyelvtant, és gyakorolni is tudtam a már tanult nyelvet is.
Szerintem simán lehetséges de vigyázz arra,hogy ne legyen eléggé hasonló a kettő,szerintem a német-spanyol teljesen okés
De pl egy orosz-szlovák vagy ilyesmi nagyon nem jó mert keverni fogod a kettőt egymással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!