Hogy lehet gyorsan idegen szavakat tanulni? Holnapra meg kell tanulni 170szót
170 szót simán meg lehet tanulni egy délután alatt, bár az biztos, hogy egy hét múlva már nem fogsz a felére sem emlékezni. Az én módszerem, ha szavakat kell magolni, és nem tanulni: ha magyarról idegen nyelvre kell fordítani: kb. 15 szavas részekre osztom őket, először átolvasom. Aztán letakarom az idegen szót, és csak a magyart olvasom el, és megpróbálom kitalálni, hogy mi az idgen szó, ha nem jut eszembe, akkor elmondom többször. Egy ilyen 15-ös szekción végigmegyek annyiszor, amíg nem megy mindegyik szó. Aztán továbbmegyek, és a legvégén az egészet még egyszer átismétlem. Azokat a szavakat, amiket nem tudom, megjelölöm, és utána átnézem még egyszer.
De a nyelvtanárok a hajukat tépik, ha ezt elmondjuk neki, mert ez csak magolás. Nyelvet tanulni tényleg úgy lehet, ahogy az első válaszoló írta, ha szövegkörnyezetben, mondatban tanulod. De arra most nincs idő.
köszi
az eredmény kb 4 órát tanultam meg kiírogattam a szavakat de olyan 100at tudok:S
hát holnap korán fogok kelni:S
ja és nem nyelv suliba járok
Szavakat csak témakörönként lehet jól megjegyezni ellenben az előző hozzászólóval a magolás nem megoldás,
és nem tudom hogy te hogy vagy vele, de általában vizuálisan könnyű tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!