Milyen a BME spanyol nyelvvizsga? (B2)
Szia! Én francia B2-n voltam (angolra most megyek) de gondolom ugyanúgy zajlik.
Ha jól emlékszem először elkérték az igazolványom és megkértek, hogy mutatkozzak be, majd feltettek egy témával kapcsolatban 5-6 kérdést, amire röviden 1-2 mondatban kellett válaszolni.
A második részben elém tettek egy A4-es méretű füzetet kinyitva, és megkértek, hogy válasszak a 2 oldal közül. Amit én választottam, azon 3-4 db kép volt ami buszokat, villamost ábrázolt. Elkezdtem beszélni nekik az utazásról, mire rávezettek, hogy a téma a közlekedés. :D Mondtam néhány gondolatot, aztán még feltettek pár kérdést. Pl.melyik a jobb közlekedési eszköz a busz vagy a villamos?
A harmadik részben kaptam egy szituációs feladatot, ami nekem egy esküvő szervezése volt. Meg kellett beszélni, hogy milyen helyszín legyen, hány fő és milyen menü.
Igazából sokszor adtam a második és a harmadik részben rossz választ, de rávezettek mindig arra, amire kíváncsiak, így kijavíthattam magam.
A listening sem volt nehéz, nekem picit könnyebbnek tűnt a próbafeladatsorban megadottaknál.
Elsőre sikerült is ez a nyelvvizsga. Most meg izgulhatok az angol miatt. :)
Te mikor mész?
Nagyon köszi a válaszod, tegnap voltam :) Nagyjából erre számítottam.
Igazából kb. hasonlóan sikerült mint neked, néha rossz választ adtam vagy félre értettem valamit, illetve 1-2 elakadtam de remélem ettől még meglesz. Már csak a listening miatt izgulok, az holnapután lesz.
Én is tegnap voltam, angolon. 😃 Nagyon jó témát kaptam: a barátság és az utazás közül választhattam, és én az utóbbit mondtam. Az szerintem jól sikerült, de a szituáció gyengébb lett. Pénteken lesz a listening, most arra készülgetek, amiatt már nem izgulok. Meglátjuk szeptember végén, remélem meglesz.
A francia szóbeli korábban 67% lett.
Te milyen témát kaptál tegnap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!