Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a BME spanyol nyelvvizs...

Milyen a BME spanyol nyelvvizsga? (B2)

Figyelt kérdés
Aki volt már, eltudná mesélni milyen volt? Főleg a szóbeli része, arról nem tudok sokat.
2020. aug. 23. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én francia B2-n voltam (angolra most megyek) de gondolom ugyanúgy zajlik.

Ha jól emlékszem először elkérték az igazolványom és megkértek, hogy mutatkozzak be, majd feltettek egy témával kapcsolatban 5-6 kérdést, amire röviden 1-2 mondatban kellett válaszolni.

A második részben elém tettek egy A4-es méretű füzetet kinyitva, és megkértek, hogy válasszak a 2 oldal közül. Amit én választottam, azon 3-4 db kép volt ami buszokat, villamost ábrázolt. Elkezdtem beszélni nekik az utazásról, mire rávezettek, hogy a téma a közlekedés. :D Mondtam néhány gondolatot, aztán még feltettek pár kérdést. Pl.melyik a jobb közlekedési eszköz a busz vagy a villamos?

A harmadik részben kaptam egy szituációs feladatot, ami nekem egy esküvő szervezése volt. Meg kellett beszélni, hogy milyen helyszín legyen, hány fő és milyen menü.

Igazából sokszor adtam a második és a harmadik részben rossz választ, de rávezettek mindig arra, amire kíváncsiak, így kijavíthattam magam.

A listening sem volt nehéz, nekem picit könnyebbnek tűnt a próbafeladatsorban megadottaknál.

Elsőre sikerült is ez a nyelvvizsga. Most meg izgulhatok az angol miatt. :)

Te mikor mész?

2020. aug. 24. 11:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszod, tegnap voltam :) Nagyjából erre számítottam.

Igazából kb. hasonlóan sikerült mint neked, néha rossz választ adtam vagy félre értettem valamit, illetve 1-2 elakadtam de remélem ettől még meglesz. Már csak a listening miatt izgulok, az holnapután lesz.

2020. aug. 26. 14:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy hány % lett a szóbelid?
2020. aug. 26. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is tegnap voltam, angolon. 😃 Nagyon jó témát kaptam: a barátság és az utazás közül választhattam, és én az utóbbit mondtam. Az szerintem jól sikerült, de a szituáció gyengébb lett. Pénteken lesz a listening, most arra készülgetek, amiatt már nem izgulok. Meglátjuk szeptember végén, remélem meglesz.

A francia szóbeli korábban 67% lett.

Te milyen témát kaptál tegnap?

2020. aug. 26. 15:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Dél Amerika és a környezetvédelem között választhattam, az utóbbiról beszéltem.
2020. aug. 27. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!