19 évesen kettő C1-es nyelvvizsga?
Lenne lehetőségem még egy B2-re, de akkor már nagyon sok feladatom lenne.
Valamint külföldi egyetemre akarok menni, ott hány nyelven szokás beszélni ilyen idősen?
Szokás?
Magyarul tudok, az angolra meg a németre vannak embereim.
Nekem 19 évesen két C1-es nyelvvizsgám volt. Nem lehetetlen. (Azóta van egy harmadik is, most 23 éves vagyok.)
Bár én nem tanulok külföldön.
Egyik ismerősöm az, angolul, németül és még valamilyen nyelven beszél (nem emlékszem már rá), de nem tökéletesen, olyan B2-es szinten.
A nyelvvizsgák megvannak már, mármint a típusuk. Az a gond, hogy mindkét nyelv kelleni fog az egyetemre, és ezért akarok majd egy harmadik nyelvet is, mert azt a kettőt mindenki fogja beszélni, és akkor nem leszek "különlegesebb" náluk a felvételi szempontjából.
Ha nyelvekkel akarsz foglalkozni (pl. tolmacs/fordito), akkor jobb a minel tobb. Ha valami mas irany erdekel, akkor meg nezd meg mi a kovetelmeny, es azt a nyelvet tanuld meg! (pl. informatikanal angol fontos, van 1-2 nemet multi, naluk meg elony a nemet, mas alig szamit)
Ha ki akarsz koltozni valahova, akkor meg az a nyelv szamithat. Ha darabra erdekel csak a felvetelin elerheto pontok miatt, akkor meg erdemes ugy valasztani, hogy a mar meglevoekhez kapcsolodjon valamennyire. Pl. angol+nemet melle holland vagy dan/sved/norveg, vagy spanyol melle portugal/olasz, esetleg egy szlav nyelv melle valamelyik masik nem olyan nagy kihivas.
"A nyelvvizsgák megvannak már, mármint a típusuk."
Hát áruld már el, ha kérdezik, hogy melyik. :) Vagy csecsen egyetemre mész, oszt szégyelled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!