Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez az angol mondat?

Mit jelent ez az angol mondat?

Figyelt kérdés

Pszichológiai szövegkörnyezetből van kiemelve:

Self-assessment of continuous formation needs with regards to adapting professional competences to the dynamics of the social context.

2020. aug. 10. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
A folyamatos formálási igények önértékelése a szakmai kompetenciáknak a társadalmi helyzet dinamikájához történő hozzáigazítása szempontjából.
2020. aug. 10. 20:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, szívesen fogadok még további válaszokat.
2020. aug. 10. 20:25
 3/5 fomlang ***** válasza:
Szia, jó lenne, ha bővebb részletet tudnál mellékelni. Keresem az állítmányt ebben a mondatban, de nem találni. Így talán inkább címe lenne egy értekezésnek?
2020. aug. 11. 10:47
 4/5 Rick Mave ***** válasza:
100%

A folytonos továbbképzés iránti igények önmegítélése a szakmai kompetenciáknak a társadalmi kontextus dinamikájához való hozzáillesztése tekintetében.

#3) Nincs állítmány, ez valószínűleg egy szakmai értekezés fejezetének a címe.

#1) Ez a Google Translator "szörnyszülöttje" (a csúcs az a "formálási igények" :)

2020. aug. 11. 10:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat; ez a mondat egy végzettséget igazoló oklevélről van kiemelve, ahol azt részletezik, hogy milyen kompetenciákkal bír az oklevelet megszerző személy.

Valahogy így fordítanám, de bizonytalan vagyok, ezért kértem segítséget:

Folytonosan kialakuló szükségletek önértékelése, tekintettel a szakmai kompetencia szociális kontextus dinamikájához való alkalmazkodásra.

De ahogy elolvasom ezt a mondatot, az az érzésem, mint az első válaszadónál, hogy külön-külön értem, de összességében nem áll össze, hogy mit is jelent.

2020. aug. 11. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!