Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol! A második mondat miért...

Angol! A második mondat miért van Future perfect continuous-ban?

Figyelt kérdés

What do you think Tom was doing up late last night?

Don’t worry. I bet he will have been chating to his friends online.

2020. júl. 24. 21:32
 1/5 A kérdező kommentje:

Csak ezzel a mit gondolsz típusú szerkezettel együtt találkoztam vele.

“What do you think the men were doing in the store room?”

“Don’t worry. They will have been unpacking boxes.”

Köszi előre is!

2020. júl. 24. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Sose hallottam ezt élő beszédben.
2020. júl. 24. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezeket honnan vetted? Mert lehet, hogy tudatlan vagyok, de ez számomra értelmetlennek tűnik. Főleg, hogy a múltban would szokott állni egyébként is will helyett, bár úgyis értelmetlen volna. Soha nem láttam még a future perfect ilyen használatát, azért kérdezem a forrást.
2020. júl. 24. 23:07
 4/5 A kérdező kommentje:

[link]

Future perfect continuous

Use:

Use the future perfect continuous to talk about an event that will be in progress for some time before a specified time in the future.

Janet will be really tired when we get home. She will have been looking after the children all day!

It can be used to make predictions about event that will be in progress before a specified time in the future.

Joe won’t mind that we are late. He won’t have been waiting long.

It can be used to predict what was happening in the past.

“What do you think the men were doing in the store room?”

“Don’t worry. They will have been unpacking boxes.”

Both the fixed future time and the length of time of are often mentioned in future perfect continuous sentences.

By the end of this week, I’ll have been working here for five months.

Fixed future time: the end of this week

Length of time: five months

But this is not always the case.

2020. júl. 25. 01:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszi, mostmár magam is rákerestem, de ugyanúgy a te példádat találtam meg egy másik oldalon, nem tűnik igazán használt szerkezetnek, nincs is megemlítve a legtöbb oldalon, amik az igeidőt taglalják. Mindenesetre a "will" szót lehet olyankor használni, ha valamit igaznak feltételezel.

Most people will have learnt to read. - A legtöbb ember megtanult olvasni.

A te példádnak a will ezen használatához lehet köze.

2020. júl. 25. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!