Tanuljak Esperantót?
Sziasztok!
Gimnazista vagyok, és tovább szeretnék tanulni jogi szakon. Mindenki tudja, hogy nagyon magasak a ponthatárok, így sok pontot kell gyűjtenem. Magyarból, és angolból tervezek emelt érettségit tenni, és ha angolból emelt érettségit teszek, és nyelvvizsgázok, akkor arra a nyelvvizsgára nem kapok + pontot. Némettel elég nehézkés a haladásom, abból nem biztos, hogy összejönne egy középfokú nyelvvizsga. Azt olvastam, hogy az Esperantót könnyebb megtanulni, mint átlagban a többi nyelvet, és mivel latin gyökerei vannak, valószínűsítem, hogy könnyebben fog menni nekem, mivel tanultam 1 évig irodalmi latint, de sajnos abba kellett hagynom.
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Valahol ezen az oldalon olyasmit olvastam, hogy ebből a nyelvből nem lehet középfokú, és felsőfokú nyelvvizsgát tenni, amit nehezen hiszek el, de azért itt rákérdezek.
Kérem, az inkább ne írjon semmit, aki lealázza ezt a nyelvet, és azt állítja, hogy ez nem is nyelv, és hogy ennyi erővel megtanulhatnám a németet is, mert az is “könnyű”.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Barkit erdekel, hogy ki beszeli es ki nem? Szerintem senkit.. s.o.s -ben fel ev alatt kell egy nyelvvizsga.. Eszperanto.. fel ev alatt megvan a kozepszint, felvetelin pontot er, es egy csomo egyetem meg a diplomat is kiadja vele..
aki az angolt, nemetet, hollandod isteniti tanitsa mar meg nekem fel ev alatt barmelyiket..
nyelvvizsgazni nem jokedvebol megy az ember, hanem mert muszaj... aki csak nyelvtudas miatt akar tanulni egy nyelvet, hogy jobban boldoguljon, az pont lesz@rja a nyelvvizsgat..az nem fog elmenni papirt csinaltatni rola....
Ma mennyien szaladgalnak nyelvvizsga bizonyitvannyal es egy arva kukkot nem tud mondani mar belole. De o muvelt meg neki van es o meno meg a kiraly..
A masik, ha az allam egy kozepfoku eszperanto nyelvvizsgat egy angol vagy francia vagy barmilyen kozepfoku nyelvvizsgaval egyenlonek titulal akkor az!
Lehet alibi meg feka nyelv.. amire kell (pontert meg oklevelet kivaltani) arra pont eleg.. egy egyetemistanak mas nyelvbol valo nyelvvizsga se nagyon kell masra
21. Nono, nem úgy van az. Egy nyelv arra való, hogy beszéljék. A diplomához se viccből, vagy dísznek várják el a nyelvtudást, és nem csak azért mert már jó dolgukban nem tudják mivel jobban szivatni a diákságot, és csak úgy kitaláltak nekik egy teljesen haszontalan plusz tanulnivalót.
És ha egy egyetem csak adott nyelveket fogad el, annak nagyon is megalapozott oka van. Mégpedig pont az, hogy a többi nyelvet elég széles körben az adott szakirányú tudományos területeken nem használják, nem beszélik.
Persze biztos van olyan iskola, ahol bármilyen random zulu törzsi nyelvet, vagy kirgizt, vagy ainut, vagy éppen eszperantót beszámítanak, de az csak valami komolytalan büfészak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!