Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Használtok nyelvtanuláshoz...

Használtok nyelvtanuláshoz YouTube online órákat? Mi alapján választjátok ki, hogy melyikeket?

Figyelt kérdés

Az egyszerűség kedvéért kiválasztottam három random online tanárt, hogy lássuk, melyiküktől lehet jobban megtanulni ugyanazt a random de azonos nyelvtant.

Kíváncsi volnék, szerintetek melyik jobb, és miért.

Szavazhatunk is, de érdekelnének a kifejtett szempontok. Mi alapján választjátok ki, hogy kinek a magyarázatát hallgatjátok végig, kié alapján értitek meg könnyebben, stb., és miért. :)

Befejezett jelen idő:

1.:

https://www.youtube.com/watch?v=iek8NW1Y-aw

2.:

https://www.youtube.com/watch?v=nxLKXB2Z7No

3.:

https://www.youtube.com/watch?v=3G4cESxQ88M&list=PLQRy5HmWuG..

2020. júl. 20. 19:01
A kérdező szavazást indított:
1-es tanár
2-es tanár
3-as tanár
Egyik sem, linkelem hogy melyik
13 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
78%
Kizárólag anyanyelvi tanárokat hallgatok. Személyes kedvencem az ETJ English. A magyar hunglis tanárok és youtuberek nem érdekelnek.
2020. júl. 20. 19:36
 2/26 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem hozzátenni, hogy ezúttal kifejezetten magyarul tanító tanárok közül. (Megengedve, hogy vannak szuper anyanyelviek, akik itt most nem szempont.)
2020. júl. 20. 20:40
 3/26 A kérdező kommentje:

És kérem, hogy azok minősítsék a három mintát, akik vették a fáradságot, és meg is nézték.

Valamint azok javasoljanak mást, aki tudnak jobb magyar nyelvű online tanárt, akit konkrétan be is tudnak linkelni, és megindokolni, hogy azok milyen szempontok alapján jobbak. Köszönöm. :)

2020. júl. 20. 22:35
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az 1essel. Jó az amit tanítanak és valószínűleg mint Magyarországon élő magyar soha nem lesz meg az az igazi kiejtésed (amúgy is olyan 10 után már kétséges hogy anyanyelvi szinten beszélne bárki is), de azért érdemes lenne helyes kiejtés tanulni. Ezek arra jók hogy a szabályokat megtanítja de hiába tudsz 1000 nyelvtani szabályt a szókincset szerintem így nem lehet megtanítani. Tehát ha gondolod hallgasd az ilyeneket nyelvtan miatt, de utána érdemes inkább anyanyelvi angolokat keresni. Nyilván mindenki máshogy tanul úgyhogy tégy úgy ahogy neked jó.
2020. júl. 21. 07:46
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Folyt. A 3. Kiejtésre jobb de már csak a rossz audio miatt se hallgatnám néha nehéz kivenni hogy mit motyog szerintem tanulóként nem azon kéne gondolkozni hogy most vajon mit mondott. A 2. megy bele jobban de számomra itt is sok az hogy mint részben a 3/4 írás meg minden magyarul van szerintem ez elvonja a figyelmet, de az alapot megadja.
2020. júl. 21. 07:57
 6/26 anettbp ***** válasza:
77%
Egyiknek sem sikerült megragadni az igeidő lényegét, rögtön lebontották a különböző használati körökre. Tudni illik a present perfect lényege, hogy van valamilyen kapcsolat a múlt és a jelen között, sőt néha még a jövőre is hatással van, tehát ez egy nyitott igeidő. Kifejezetten idegesítő, hogy állandóan megpróbálják lefordítani magyarra: befejezett jelen. Mi a tököm a befejezett jelen, ha belegondolunk? Múlt? Az első hozzászólónak nagyon jó ízlése van, ETJ remek, főleg ha kiejtést akarunk tanulni, mert ő egy pronunciation teacher, de nagyon sok hasznos, élő kifejezést is mutat, amit magyar anyanyelvűtől soha nem tudnál megtanulni.
2020. júl. 21. 08:39
 7/26 A kérdező kommentje:
6.: az nagy baj, hogy megpróbálják megragadni a viszonylag könnyen érthető használati körökre? Mármint egy ilyen 20-30 perces kis videóba minek kellene még beleférnie?
2020. júl. 21. 20:52
 8/26 A kérdező kommentje:

5. Azt értem, hogy ne motyogjon, meg ha már youtuber akar lenni akkor tegyen bele a technikába (a hangminőség miatt legalább).

De ha a magyar anyanyelvűekkel az a fő baj, hogy hunglish a kiejtésük, csak azért mert az igazolványa magyar :D még tanulnál valakitől akinek profi, anyanyelvközeli a kiejtése?

2020. júl. 21. 20:55
 9/26 A kérdező kommentje:

6.: << van valamilyen kapcsolat a múlt és a jelen között, sőt néha még a jövőre is hatással van, >>

Ez amit mondasz, a Perfect/befejezett igeszemlélet lényege.

Persze tehető mindhárom igeidőbe.

De most konkrétan a befejezett JELENről voltak a példák.

2020. júl. 23. 12:36
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

A 2.-at választanám,ha mindenképp magyar anyanyelvű tanárhoz ragaszkodsz.

Mégpedig azért...

Az 1. tanár nem túl összeszedett,kevés információt adott át a témával kapcsolatban,nekem hiányosnak tűnik.

Ezzel ellentétben a 2.mindent elmondott összeszedetten, tematizálva,teljesen érthetően és az időt sem húzta feleslegesen. Viszont az előadásmód elég unalmas,száraz. De nagyon összeszedettek a csatornái,tetszik hogy a témaköröket szétválassza,átlátható az egész.

A 3. tanár tök feleslegesen húzza 20 percig a videót, nagyon unalmassá tud válni,ez az előadásmód sem nyerte el a tetszésemet. Ráadásul a hang is elég zavaró,ami egy nyelvoktató videó esetében talán nem előnyös. Ez számomra abszolút nézhetetlen volt.

Magyar online nyelvtanárt nem tudok ajánlani.

Személy szerint én is az anyanyelvű oktatókat kedvelem. Szerencse,hogy van választék. Az előbb ajánlott ETJ English valóban nagyon jó,vagy az English with Lucy. Személyes kedvencem a Papa teach me... rendkívül érthetően magyaráz, sok naggyon kreatív,vicces példával. Az előadásmódja zseniális, számomra hihetetlen szórakoztató ezért egy percét sem tudom megunni. Ha gondolod majd egyszer nézz utána,mert magyar online oktatót én nem találtam aki megüti ezt a szintet.

2020. júl. 23. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!