Ha szinte minden nap nézek 20-30 percig brit angol YouTube-videókat, fejlődni fog az angoltudásom vagy ez túl kevés idő? Gondolok itt a hallásértés és a kiejtés javulására, valamint a szókincsfejlesztésre.
Igazán nagy fejlődés az valóban az aktív használattal érhető el, de ez is sokat fog érni.
Én (26 órányi felsőfokús angoltanfolyamot meg a 11-12-es osztályozó vizsgára/közép érettségire felkészülést leszámítva) gyakorlatilag a középfokról a felsőfokra YouTube nézéssel vittem fel magam. ECL-es a közép és felsőfokúm is, ami a nehezebb magnóról híres, középfokon 45% lett, felsőfokon 75%.
Azt hozzátenném, hogy meglátszott a passzív tanulás, a középfokún a beszéd meg az írás ment kifejezetten, felsőfokún meg az lett a gyengébb. Alapnak jó, de kell mellé más is, szerintem nekem is jobb lett volna egy hosszabb tanfolyam (nem is úgy jelentkeztem, hogy akkor akarok nyelvvizsgázni, 2 hónapra rá megírtam).
kezdetnek szerintem ez nagyon is elég! Jó de ugy gondolom hogy abban az időben tényleg oda figyelsz az "anyagra"!!Utána bele vághatnál hosszabbakba is! Akár nézhetnél angol filmeket felirattal vagy anélkül(attól függ mennyit tudsz) Hajrá-hajrá!
Akié a nyelv azé a világ!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!