Felsőfokú nylevvizsgán a hallásértés mennyire nehéz és hogyan készüljek rá?
Figyelt kérdés
2019. júl. 13. 11:14
1/6 anonim válasza:
Nehéz megmondani mennyire nehéz ,de az én szintem úgy volt, mikor próbáltam, hogy a filmeket már valamennyire értettem, az ismeretterjesztő adókat jól értettem, a dalokat értettem a legkevésbé, szóval ehhez viszonyítva:
Euroexam próbavizsgát csináltam c1-ben, a dialógus jól érthető volt, szépen beszéltek, de a hosszabb monológ az kicsit nehezebb , de meg lett volna élesben.
Egyébként : szoktatni kell a fület, mást nem nagyon lehet. Illetve időnként tesztelni.
pl:
stb...
Az is sokat segít,ha nem csak a hallást, hanem a beszédet erősíted azzal, hogy visszamondod, amit hallasz (pl: google fordítóba, vagy doc-ba a telón keresztül).
2/6 anonim válasza:
Amikor nem tudtam filmeket felirat nélkül élvezni, nem sikerült. Amikor már tudtam, igen. Nekem ez volt az indikátora.
3/6 A kérdező kommentje:
És milyen nehézségű szavakat kérnek a beszédértésben? Nem a legjobb a szókincsem, még ha szóban folyékonyan is beszélek.
2019. júl. 13. 12:32
4/6 anonim válasza:
Elég nehéz. Nagyon sok film, zene, sorozat, videó. Igaza van az egyik előttem lévőnek, ha már tudod élvezni ezeket angolul, valószínűleg menni fog.
5/6 anonim válasza:
C1 szókincs kell hozzá, de nem ehhez kell a legtöbb a 4 vizsgarészből.
6/6 A kérdező kommentje:
És nincs esetleg ilyen könyv amiben C1 szavak vannak összeszedve? Vagy hogy szedjék magamba annyi szókincset? Mert az az igazság hogy a C1-es szavakat sokkal gyorsabban el is felejtem mert nem nagyon használom közéletben, vagy videókban se nagyon találkozom velük olyan sokszor. Vagy nézzek filmet és szótárazzak mindent, vagy mi a legjobb ennek érdekében?
2019. júl. 13. 12:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!