Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem tudok angolul, ezt azt...

Nem tudok angolul, ezt azt jelenti, hogy más nyelvet sem tudok megtanulni? 19/l

Figyelt kérdés

Tizenegy éve tanulok angolt, általános második osztály óta (vagy első, de nem számít). Jártam korrepetálásra, tanultam a szavakat, mégsem tudom. Négyszer pótvizsgáztam általánosban angolból. A kiejtésemmel nincsen probléma, egy kis gyakorlás és jól megy, de ha versszerűen bemagolom az angol nyelvtant, amit nem sikerült anno, mert a tanárnő szóról szóra kérte mindegyik oldalt, akkor se értem. A mondatoknál max betanultam, de magamtól semmi. A legtöbb amit tudok, az a My name is A.

Próbáltam sorozatokat, nem vált be, próbáltam appokat, amikor még érintős telóm volt, nem vált be, próbáltam könyvből, az sem, próbáltam szótárból, az sem, próbáltam online játékokkal tanulni, az sem, olvastam angolul képregényt (google fordítóban gépelés minden szónál), az sem, és hosszú még a lista.

Az az érdekes, hogy az angolon kívül érdekel a kínai, francia, japán, olasz, spanyol (így, ebben a sorrendben), kicsit a koreai is, és mivel néhány éve még naponta néztem animét, feliratosan, meg japán filmeket feliratosan, japánul, bár kopottan, akkor is meg tudok szólalni, még ha nem is tökéletesen, de nem vagyok néma. Most a kínai érdekel, naponta nézek kínai sorozatokat, felirattal.

Apám leszögezte, hogy akkor finanszíroz másik nyelvet, és azt nagy örömmel teszi, ha előtte megtanulok angolul. Ez van kiskorom óta, és nagyon szeretném megtanulni a nyelvet, de már inkább azért, hogy mást tanulhassak. Mármint tanárral, nem csak egymagam.

2020. júl. 8. 11:53
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Apád nem akar feneketlen vödörbe vizet töltögetni...

Nem arról van szó, hogy ha angolul SE tudtál megtanulni, akkor más SE megy.. Ez nem törvényszerű.

Egyszerűen nincs nyelvérzéked valószínűleg, és ezt ő is látja.

2020. júl. 8. 11:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Apad hülyeséget beszél.

19 évesen már magadnak is finanszirizhatod ám. Olyan nyelvet, ami nem érdekel, kb lehetetlen megtanulni.

2020. júl. 8. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:

1!

Ez hülyeség. Anno én még oroszul tanultam a suliban. Nem ment. Később a középiskolában németet. Nem ment. Egyedül megtanultam angolul, jól megy, napi szinten kommunikálok ezen a nyelven. Jelenleg a hollandon dolgozok, ez is jól megy.

2020. júl. 8. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!