Mi a különbség ezek az angol szavak között? Nagyon kezdő vagyok!
Szia/sztok!
Nagyon gáz, hogy ilyet kérdezek, de tényleg nem jöttem rá.
Egyedül tanulom otthon az angolt idegennyelvet, nincs kitől megkérdeznem.
Szóval mi a különség a:
- hot és a warm
- desk és a table
- little és a small
- much és a many (pl. kérdésekben-> How much/many...?)
- certainly, of course és a sure...
...között?
Eddig azt hittem, ezek rokonértelmű szavak, viszont mondták nekem, hogy nem. Összezavarodtam.:D A feladatok sem fogadják el azt, hogy "little table", mert az nem little hanem small. De ha ugyanazt jelentik, akkor miért nem fogadja el?
Ezt kihagytam:
"I wanna..." és az "I want..."!
A fordító mindegyiket úgy írja ki, hogy "akarom..."
A hotot haszálhatod emberre is, jelentése szexi. De amúgy a hot az inkább forró, a warm meg csak meleg.
A desk az ilyen íróasztal féle, a table pedig lehet ebédlő asztal, vagy ilyen kis asztalka a nappaliban.
A small az méretre szokott utalni, hogy valami kicsi, a little meg mennyiségre.
A much-ot megszámlálhatatlan dolgokra szoktuk haszálni, pl how much money/time do u have? mivel a pénzt és az időt nem tudjuk megszámolni, mivel nincs egy meghatározott mérőszáma, pl lehet te percbe kérdezed,én meg órába válaszolok. A many-t meg megszámlálható dolgoknál, pl asztal, alma, stb.
Oo értem!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat❤
Hát, bocsánat, ez a percbe kérdezed órába válaszolok, ez nagyon rossz magyarázat a megszámlálhatatlanra.
Kérdező, elemezendő az angol nyelv megszámlálhatatlan-megszámlálható kategóriája egy, akár google által is található forrásból. Minek írnám le, ezerszer le van írva.
A little meg egyes megrögzült szókapcsolatokban jelent kicsit, meg még más esetekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!