Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem értem a zeneszövegek...

Miért nem értem a zeneszövegeket még úgy sem, ha magyarra lefordítom?

Figyelt kérdés
Most úgy próbálok angolt tanulni, hogy zeneszövegeket hallgatok. Még ha értem is a szavakat, lefordítom magyarra, de mégsincs az egésznek értelme. Nem jól fordítom, vagy csak nem értem szerintetek?
2020. jún. 6. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok még klasszikus zene számban sem rendes, nyelvtanilag vagy szókincsileg helyes angolt beszélnek, sokszor torzitják hogy rimeljen vagy kijöjjön ritmusra.

Próbálj meg egyszerűbb novellákat, szépirodalmat, azzal a szókincsed is bővül majd hallgass interjúkat mostani szlenggel.

2020. jún. 6. 23:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A zeneszöveg a legrosszabb mód a nyelvtanulásra. Nem a helyes nyelvtant veszik figyelembe, hanem, hogy stimmeljen a ritmus. És sokszor elvontabbak is, mint a rendes szöveg. Azért egy közepes nyelvtudással szerintem nem nehéz lefordítani dalszövegeket. Lehet, hogy ott hibázol, hogy nagyon tükörfordítással akarsz fordítani, vagy kevés kifejezést ismersz. Ha nagyon kezdő vagy, akkor semmiképpen nem ezt javasolnám gyakorlásnak. Középhaladóktól is látok néha olyan dalszöveg fordításokat, hogy az agyam eldobom. :D
2020. jún. 6. 23:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Angol zenéből a Pink Floyd az, ahol helyes nyelvtant használnak, talán más tud még másik zenekart is mondani.

Érdemes inkább rövid mesékkel kezdeni, ezek egyszerű szerkezetű, helyes nyelvtani mondatok, aztán haladni a nagyobbaknak szóló novellák, regények irányába. Pl. Harry Potter eredetiben.

2020. jún. 6. 23:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem zene szöveget nem érdemes fordítani. Ha egy modern magyar zenét lefordítanál ugyanúgy zagyvaság lenne
2020. jún. 7. 10:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát nekem elég kezdő az angolom. Csak gondoltam valamit hátha tanulok belőle, ha már úgy is mindig zenét hallgatok. Meg amúgy csak érdekelne a zenék szövege.
2020. jún. 7. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!