Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg ennyi...

Hogyan tanuljak meg ennyi idegen nyelvű anyagot?

Figyelt kérdés

Pszichologiára járok külföldön.. (legfőképp szüleim erőltették rám).

Közelegnek lassan a vizsgák és nekem kb 150 oldalnyi anyagot kellene tudni, mivelhogy szóbeli vizsgám lesz 2 tantárgyból (többiből esszéket kértek meg különféle projekteket szobelik helyett)... a gond az hogy kezdő szinten beszélek valamennyire a nyelvet, viszont ahogy neki fogok tanulni... érzem hogy végem. Először megpróbáltam bemagolni, az első két oldalt el is tudom mondani, de úgy gondolom hogy 150 oldalt nem fogok tudni bemagolni... vagy de? Ha meg a saját szavaimmal akarnám elmondani a szöveget, nem menne mivel nem beszélem olyan magas szinten a nyelvet... Sokszor eszembe jut, hogy ha magyarul lenne az egész, első tanuló lennék az egyetemen :( nagyon el vagyok keseredve, és nem szeretnék lemaradni a vizsgákon.

Valami tippetek? Nem akar ez nekem menni

20/L

2020. jún. 3. 15:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A másik amit meg még el sem mondtam.. tulajdonképpen mindent megértek ezen a nyelven, de ha válaszolni kellene (magyarul ugyan a fejemben van amit mondani szeretnék) , egyerűen nem tudom kifejezni magam kellőképen.
2020. jún. 3. 15:06
 2/11 anonim ***** válasza:
97%

kezdő szinttel egyáltalán megértetted az előadásokat, stb. stb....???

Nem volt semmi nyelvi felvételi vizsga?

2020. jún. 3. 15:09
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem volt nyelvvizsga, beiratkozhattam érettségi diplomával.

Megértem az előadásokat. Ha vannak szavak amiket nem igazán, a kontextusból rájövök általában.

De mikor nekem kellene összerakni a mondatokat, szövegeket, na ott jön a baj

2020. jún. 3. 15:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj tanulótársat keresni a csoportban.
2020. jún. 3. 15:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Milyen nyelvről van szó?
2020. jún. 3. 15:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Román nyelv. Mivelhogy mi laktunk már Erdélyben kiskoromban
2020. jún. 3. 15:32
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

Hmmm…

És gondolom, az akkori időkből az akkori (kisgyerekes) szókincsedre emlékezhetsz max… :(

2020. jún. 3. 15:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor keress barátokat akikkel tudsz beszélgetni. Az nagyon jó dolog ha megértesz mindent és kitudsz következtetni.

Amit még nagyon javaslok, hogy az anyagot kezd el hangosan mondani magadnak. a 150-oldalt rövidítsd le amennyire csak tudod és hangosan kimondva tanuld meg. Nem lesz baj ne félj, csak nagyon sokat kell hogy használd a nyelvet aktívan!

2020. jún. 3. 16:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2020. jún. 3. 16:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
ha az anyagot érted és meg is tudod jegyezni, csak az "elmondással" van a baj, akkor szerintem csinálj egyre tömörebb vázlatokat, és azokat olvasva mond el magadnak az anyagot, igyekezz minél szebb kerek mondatokat mondani. Először nyilván hosszabb kifejezések is lesznek majd, de egy idő után elég csak a kulcsszavakat, esetleg összekötő kifejezéseket leírnod és már menni fog jobban a mondatalkotás
2020. jún. 3. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!