Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elkezdtem tanulni a koreai...

Elkezdtem tanulni a koreai nyelvet, és a kiejtés nehezen megy esetleg van valamilyen "szabálya" ami alapján kiejtik a szavakat?

Figyelt kérdés
Egészen könnyedén tanulom a nyelvet, de a kiejtéssel mindig van valami gondom. Sose tudom rendesen kiejteni a szavakat, és nem tudom mi alapján kell. Esetleg tudtok ebben segíteni?

2020. jún. 1. 20:11
 1/4 N4K4i válasza:
100%

Milyen oldalon tanulod?

Én is most kezdtem el és nálam lejátssza például a szavakat, kifejezéseket a leckéknél.

Én a howtostudykorean.com oldalon kezdtem el.

Valamint én a kiejtéshez majd még videókat fogok használni, amik ebben segítenek. Biztos sok van ilyen Youtube-on.

2020. jún. 2. 00:02
 2/4 D-Mano ***** válasza:
100%

Van egy tonna videó youtube-on a koreai kiejtésről, ha beírod "korean pronunciation". Pl. ez a videó is. Ebben a csaj beszél egy hasznos mobil alkalmazásról is (3:59-től, de érdemes végig nézni az egész videót), a HiNative-ről, ahova feltöltheted a kimondott szavaid hanganyagát, és anyanyelviek értékelik, hogy mennyire érthető, vagy mennyire természetes hangzású.

[link]

[link]

Aztán van ez az oldal, ahol különböző nyelvű emberek töltenek fel szavakat a saját nyelvükön kimondva hanganyag formájában. Szóval beírod a szót, ami érdekel, és kiadja a hanganyagot arról, hogy azt hogyan ejti ki egy anyanyelvi beszélő. Más találatokat ad ki, ha latin betűs átírásban adod meg a szót, mintha hangulban adnád meg. Szóval, ha egyikkel nem találod a szót, nézd meg a másikkal. Nem minden szó van fent nyilván.

Nem tanulok koreaiul, csak érdekel a nyelv. De úgy látom, a koreainál nagyon fontos extra időt, energiát befektetni már az elején a helyes kiejtés elsajátításába. Plusz amilyen hamar csak lehet a latinbetűs átírást elhagyni, és csak hangullal tanulni.

2020. jún. 2. 06:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Könyves munkafüzetből tanulok. Ostvan Gábor könyvéből, sokan azt mondják, hogy gyors de én nem érzem, de viszont a kiejtés nimcs mellette hogy hogyan kell.

És köszönöm a válaszaitokat.

2020. jún. 2. 12:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Annyi hogy ha kezdo vagy szerintem ne Osvath Gabor konyvvel kezdj. Van nagyon sok lehetoseg es informacio az interneten/youtubeon csak keresni kell.
2020. jún. 2. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!