5-6 hónap alatt mennyire tudnék megtanulni spanyolul?
Egy Erasmus félévet fogok Spanyolországban tölteni (persze ha a helyzet engedi). Angolul és németül beszélek. Elmondható rólam, hogy egész jó nyelvérzékkel vagyok megáldva. A gimiben kezdtem el angolul tanulni, de igazából soha nem tanultam az órákra. A legtöbb dolog "rám ragadt". A nyelvtanra is inkább ráéreztem.
A németnél már nem volt ilyen könnyű a helyzet, de a német tanárom is alátámasztotta hogy jó nyelvérzékem van.
Lenne esélyem egy A2 vagy B1 szintet elérnem spanyolul, mire visszajönnék Magyarországra? Illetve az angol vagy német nyelvtudás mennyit tudni segíteni a spanyol elsajátításában?
Sok mindentől függ, de annak alapján, amit írsz magadról, szerintem elképzelhető. A helyedben én nem hagyatkoznék arra, ami csak úgy "rám ragad", a nyelvtant, helyesírást, írott nyelvhasználatot nem igazán lehet úgy megtanulni. Ha biztosra akarsz menni, iratkozz be nyelvtanfolyamra (sok egyetem is kínál ilyet), főleg ha nyelvvizsgát is tervezel. Az anyanyelvi környezetet én inkább arra használnám, hogy a hallás utáni értésemet, kiejtésemet gyakoroljam, és a tanultakat kipróbáljam a gyakorlatban.
Még az jutott eszembe, hogy kereshetsz olyan helybelit, aki az angolt vagy a németet szeretné gyakorolni, és cserébe spanyolul társalog veled, de pl. ha spanyolokkal együtt laksz majd, az is nagyot lendít a nyelvtudásodon.
Az angol és német alapok sokat segítenek a nyelvtani fogalmak megértésében (igeidők, függő beszéd stb.). Az angol szókincs segíthet, főleg a választékosabb szavak, plusz a német még olyasmikben is, hogy a mellékneveket kell egyeztetni nemben, számban stb.
Ha jól értem 0 szintről indulva kell érteni? Csak akkor tudsz majd magasabb szintet elérni belőle ha ott rákényszeríted magad a spanyol társalgásra az angol helyett és szerintem se lehet abból megélni, ami rád ragad, hanem szerezz be könyveket és tanuld is.
A spanyol egyébként könnyű nyelv, a szavak és nyelvtana elég hasonló az angolhoz. Szerintem 6 hónap alatt reális az a szint amit írsz.
Sok sikert, remélem összejön :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!