6 hónap tanulással le tudom tenni a német középfokút?
12 évig tanultam a németet, mindvégig jó tanáraim voltak, általánosban és gimnáziumban is mindig a haladóbb csoportban voltam. (tehát nem olyan volt, mint sokaknak, hogy szinezgettünk meg zenéket hallgattunk, hanem normál tempóban haladtunk az anyaggal) Alapszinten most is tudok beszélni, a nyelvtanom viszont szinte teljesen megkopott. De tanultam az összes német nyelvtant korábban.
Viccesen hangzik, de talán számít valamit: gyerekkorom óta Rammsteint hallgatok és szinte az összes számot tudom kívülről, tehát hallás értésben sem vagyok 0.
5-6 hónap alatt magántanár segítségével fel tudom hozni középfokra magamat, hogy május-júniusban letehessek egy német középfokú szóbelit és írásbelit?
szerintem nem.
napi 4 órát kéne tanulnod, ennél többet nem éri meg, mert úgysem tudja befogadni az agyad.
reggel 2 óra, estefelé újabb 2 óra, 30 percenként 15 perces szüneteket közbeiktatva.
de ha van reális önismereted, akkor aligha fogsz minden áldott nap 4 órát németezni.
inkább szánj rá 1 évet.
ilyen lóhalálában kimerülsz mentálisan és csak megutálod a nyelvet.
ha 12 év alatt nem tustál összehoz egy középfokot, akkor most ne 6 hónap alatt akard pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!