Angol emelten minden rész külön százaléka számít?
Sziasztok! Ma emelteztem angolból, és igazából 60%ra mentem rá, de így, hogy már túl vagyok rajta a 45-tel is megelégszem. Szóval, a kérdésem a következő:
Minden egyes résznél el kell érni a 45%-ot?
Tehát na
1. Eset
Olvasott szöveg értése 45%
Nyelvhelyesség 45%
Hallott szöveg értése 45%
Íráskészség 45%
2. Eset
Pl Olvasott szöveg értése 50%
Nyelvhelyesség 40%
Hallgatott szöveg értése 30%
Íráskészség 70%
Most akkor a második esetben instant bukta mert 2 részen nem értem el a 45-öt? Vagy összességeben kell nézni?
Nyugtassatok meg légyszi:((
Mi a cél? Ugye a sikeres (legalább elégséges) emelt szintű érettségi vizsga feltétele az összességében elért legalább 25%-os eredmény úgy, hogy minden egyes vizsgarész egyenként legalább 12%-os. Ez tehát elfogadható a felvételi eljárás során, mint kötelező emelt szintű érettségi.
Amennyiben a pluszpont a kérdés, úgy a válasz, hogy összességében kell 45%-ot elérni és vizsgarészenként legalább 12%-ot. Ebből kiindulva mindkét általad vázolt esetben jár a felvételi eljárás során az emelt szintért kapható +50 pont, de kizárólag akkor, ha ebből a tárgyból számolják a pontjaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!