Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Alkalmaznak 18 éven alatti...

Angyalnyomó kérdése:

Alkalmaznak 18 éven alatti diákmunkásokat az Mc Donald’s-ok ban?

Figyelt kérdés
Nyáron szeretnék dolgozni olyan helyen ahol aránylag jól fizetnek, nem futószalag mellett kell csavaroznom. Tudom nem könnyű munka ez sem, de van esetleg olyan aki tudna nekem egy kicsit mesélni arról hogy milyen is a mekiben dolgozni?

2020. ápr. 25. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, asszem 16 éves kortól mehetsz dolgozni. Azt hallottam, jo fejek. Ennyi
2020. ápr. 25. 22:16
 2/4 A kérdező kommentje:
De hivatalosan akkor i végezhetsz diákmunkát, ha még 15 vagy, de iskolaszünet van. Akkor ez a mekire is vonatkozik?
2020. ápr. 26. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Idk
2020. ápr. 27. 22:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

18 év alatt lehet menni, 16 év alatt viszont nem tudom, hogy a Meki konkrétan vállal-e. 15 éves kortól vállalhatsz munkát, de 15-16 közt csak szünetben.

Egy volt osztálytársam 17 évesen kezdett, 2 éve van ott, ő szereti, jó a társaság, normális a főnök. De nagyon kell pörögni, és a konyhai része elég monoton is, csak sütöd vég nélkül a krumplit meg csinálod a szendvicseket. Ennek ellenére nagyon oda kell figyelni, nem lehet a vendégnek rossz ételt adni. A kassza már pl kevésbé unalmas, de ott pénzzel dolgozol, ami komoly felelősség, és fontos, hogy mindig udvarias legyél, mosolyogj. Persze egyénfüggő, kinek mi megy a legjobban, minden területet meg kell tanulnod, aztán a műszakvezető dönti el általában, hogy melyikre tesz többet. Nyilván a te teljesítményed is számít, ha a kávékkal ügyesebben bánsz, mint a pénzzel vagy a hambikkal, akkor nagyobb eséllyel leszel cafés. Takarítani pl az ismerősöm helyén mindenkinek kell, nincs külön takarító, az éttermesek osztják be maguk között. Nem tudom, hogy ez minden étteremben is így van-e, de elképzelhető.

Ami fontos még, hogy bírd a meleget, az olajszagot, jó, ha nem vagy nagyon izzadós, mert a konyhában durvák a körülmények ilyen szempontból. A lábad lehet, hogy fájni fog az első napokban, ha nem vagy nagyon fitt és/vagy sosem végeztél még állómunkát, de ehhez hozzászoksz viszonylag hamar. Cipőt nem tudom, hogy adnak-e, de ha nem, akkor érdemes egy kényelmes sportcipőt beszerezni, ezen ne spórolj szerintem, fontos a lábad egészsége.

2020. máj. 2. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!