Alkalmaznak 18 éven alatti diákmunkásokat az Mc Donald’s-ok ban?

18 év alatt lehet menni, 16 év alatt viszont nem tudom, hogy a Meki konkrétan vállal-e. 15 éves kortól vállalhatsz munkát, de 15-16 közt csak szünetben.
Egy volt osztálytársam 17 évesen kezdett, 2 éve van ott, ő szereti, jó a társaság, normális a főnök. De nagyon kell pörögni, és a konyhai része elég monoton is, csak sütöd vég nélkül a krumplit meg csinálod a szendvicseket. Ennek ellenére nagyon oda kell figyelni, nem lehet a vendégnek rossz ételt adni. A kassza már pl kevésbé unalmas, de ott pénzzel dolgozol, ami komoly felelősség, és fontos, hogy mindig udvarias legyél, mosolyogj. Persze egyénfüggő, kinek mi megy a legjobban, minden területet meg kell tanulnod, aztán a műszakvezető dönti el általában, hogy melyikre tesz többet. Nyilván a te teljesítményed is számít, ha a kávékkal ügyesebben bánsz, mint a pénzzel vagy a hambikkal, akkor nagyobb eséllyel leszel cafés. Takarítani pl az ismerősöm helyén mindenkinek kell, nincs külön takarító, az éttermesek osztják be maguk között. Nem tudom, hogy ez minden étteremben is így van-e, de elképzelhető.
Ami fontos még, hogy bírd a meleget, az olajszagot, jó, ha nem vagy nagyon izzadós, mert a konyhában durvák a körülmények ilyen szempontból. A lábad lehet, hogy fájni fog az első napokban, ha nem vagy nagyon fitt és/vagy sosem végeztél még állómunkát, de ehhez hozzászoksz viszonylag hamar. Cipőt nem tudom, hogy adnak-e, de ha nem, akkor érdemes egy kényelmes sportcipőt beszerezni, ezen ne spórolj szerintem, fontos a lábad egészsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!