Az igaz ha pár hónapos felnőttképzésben lerakok egy OKJ szakmát, a munkáltatók nehezebben alkalmaznak mint egy olyan embert aki normális szakközépben rakta le a szakmát?
Figyelt kérdés
2019. júl. 16. 15:31
1/3 anonim válasza:
Az okj kb. semmit nem ér. Te kit vennél fel: aki évekig tanult egy szakmát vagy azt, akinek 3 hónap alatt ledarálták?
Én pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyamot végeztem (10 hónap, OKJ). Az egyik állásinterjú után "megsúgta" a hr-es, hogy ne is próbáljak benne elhelyezkedni, mert ilyen végzettségű emberből találnak diplomásat is.
2/3 anonim válasza:
Nem, nem igaz. A pár hónapos képzés már minimum 10hónap és a munkáltató örül, ha talál olyan embert, akinek papírja van a keresett szakmáról. Azért, hogy az előttem válaszolónak ne mondjak teljesen ellent azt mondom elképzelhető, hogy van olyan terültet, ahol előnyben részesítik a nappali tagozatos végzettséget. Viszont, ha találnak az adott területre diplomás embert is, miért nem úgy hirdetik az állást. Én több végzettségemet szereztem OKJ-n és utána el is helyezkedtem benne. Mivel tanultam a régi rendszer szerinti szakmunkásban is elmondhatom, hogy három év alatt esélyes volt jobban megtanulni az anyagot, mint egy év alatt. Viszont! Akit nem érdekelt, csak azért volt ott mert anyu, apu, a társadalom elvárta tőle, na az 3 év alatt annyit is szedett magára. Míg ha elmész egy olyan képzésre, ami téged igazán érdekel elég lesz az idő, hogy megszerezd az alapokat és utána némi kudarctűrő képességgel elhelyezkedj. A mostani nappali tagozatról nincs közvetlen tapasztalatom (koromnál fogva) viszont akiket látok kijönni az iskolából és amiket hallok róla, na azért is felesleges éveket tölteni ott. Tehát én azt mondom bátran kezdj bele egy OKJ-sba (gondosan megválasztva a képző intézményt!)és csináld azt, amit igazán szeretnél! Jó tanulást, jó munkát!
3/3 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak köszönöm a kielégítő választ, én is úgy hallottam hogy örülnek ha embert találnak sok helyen és nem érdekli őket hogy hogy szerezted a szakmát csak legyen meg.
2019. júl. 17. 18:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!