Miért nem maradnak meg a szavak?
Nos, 2016-ban középfokú nyelvvizsgát tettem angolból, amire büszke vagyok, és ér annyit a rá szánt idő, hogy néha önszorgalomból fordítsak időt az ismeretek felelevenítésére. A nyelvtan egész jól megmaradt, nagyon kevés terület van, amiben hiány van.
Viszont a szavak... Vannak bizonyos szavak, amiket legalább 10-szer megkerestem már és az istenért sem ragadnak meg, csak amikor rákeresek, akkor esik le, hogy "tényleg, ez így van".
Nem vagyok a mechanikus tanulás híve, ezért dalszövegek, illetve anyanyelvi beszélőkkel való beszélgetés közben felmerülő ismeretlen szavakat fejtegetem és keresem meg.
Miért lehet az, hogy bár elég jól tanulom a szavakat, sok közülük egyáltalán nem kíván megragadni?!
Én úgy tudom, csak szavakat tanulni nem kifizetődő. Ha mondjuk épp azt tanulod, mi az a kenyér, próbáld így: friss a kenyér. Meleg a kenyér. Finom a kenyér. Stb.
Szókártyáknál is inkább ezt ajànlják, VAGY képekkel kösd össze.
azért, mert ha elszigetelten tanulsz vmit, azt hamar elfelejted.
kapcsold vmihez a szavakat.
például a ’queue’ szót ezerszer nehezebb úgy megjegyezni, hogy megnézed szótárban, mint ha felidézel egy angol/amerikai autópályát, ahol kint van a ’queue ahead’ figyelmeztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!