Angol filmek, sorozatok?
Tudnátok ajánlani angol nyelvű filmeket, sorozatokat, amikhez lehetőleg felirat is van?
Az a lényeg, hogy a hallás alapú angolom fejlődjön, és a szókincsemnek sem ártana, ha bővülne.
Fogalmam sincs, milyen szinten vagyok angolból, de kb. A2-B1. Mivel az iskolában csak németet tanulok, ezért az angolt csak netről tanultam, és érzésből mondom/írom a mondatokat, igazából egy nyelvtani szabályt sem tudok, de mégis megy. Ugye, mint a magyar nyelv egy kisgyereknek. De nyilván nem vagyok tökéletes belőle.
Nagyjaból a film/sorozat témája is legyen olyan, amit egy 14-16 éves lány érdekesnek tarthat. De a lényeg tényleg csak az angolon van.
Lehet amerikai vagy brit is.
Angol vagy nyelvű feliratot szeretnél?
Egyébként az HBO vagy a Netflix kínálatában rengeteg jó film és sorozat van.
A Stranger Things, Supernatural, Atypical, Trinkets, Riverdale, Sex Education nagyon jó sorozatok, és szerintem nem is nehéz a nyelvezetük.
Filmek közül tudom ajánlani a Rubinrot című filmet, ez német, de angolul beszélnek benne; American Satan (ez azért nem egy hűde film, és nem biztos, hogy egy 14 évesnek való, mondjuk én 15 évesen néztem meg, de nekem "tetszett").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!