Ha kezdő vagyok, hogy kezdjem el az angol filmek/sorozatok nézését?
Angolul angol felirattal. Simán állítsd meg ismeretlen szavaknál és telefonon/tableten keress rá egynyelvű szótárban
Ha tényleg kezdő, akkor minden mondatnál szótáraznod kell. Szerintem mindenképpen használd az eredeti angol hangot és a magyar feliratot. Az se baj, ha 2-szer nézed meg ugyanazt a filmet, de másodszorra használj angol feliratot.
Minél fiatalabb vagy, annál hamarabb ragad rád, szóval ne vesztegesd az időd. Kezdj hozzá már ma!
Először angol hang, magyar felirat és ne szótározz, csak filmnézés közben írj fel egy-egy szót, aztán valamikor szótározd ki, később. A filmeket (főleg, ha sorozatok és ha szereted ezeket) többször fogod nézni, valószínűleg, ezért a szavak újra meg újra visszajönnek. Ami ismersz már, az még jobban beég, amit nem, azt akkor kiírod.
Egy idő után átválthatsz angol szöveg-angol feliratra, és utána csak angol szövegre, felirat nélkül.
mesékkel, pl Pepa malac; vagy más rövid történetekkel.
Feliratok: próbálgasd, hogyan jobb. Én az angol-angolt mondanám, de tényleg egyszerű szövegekkel, filmekkel.
Persze kérdés, hogy mennyire vagy kezdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!