Kezdőnek önálló otthoni angol tanuláshoz melyik a legjobb angol nyelvkönyv?
Figyelt kérdés
2019. aug. 17. 11:36
1/7 anonim válasza:
Az angol épp olyan nyelv sajnos, amely kezdőknek teljesen alkalmatlan az önálló nyelvtanulásra. Nem fonetikus nyelv, sajátos ritmusa és hangképzése van, a hangzókat meg kell tanulni helyesen formálni, a szavak kiejtését precízen ki kell alakítani, s ehhez feltétlenül kell valaki, aki korrigálja a kiejtésed kívülről, magyarul egy hús-vér angoltanár, aki ért a fonetikához. Kezdőként ne is próbálkozz az önálló angoltanulással, mert ha mondjuk szótár alapján dolgozol a szavak kiejtésén, akkor könnyen rögzítesz magadban egy olyan kiejtést, amelyet mindenki megmosolyog, s egy rossz kiejtést utólag korrigálni rettentően nehéz. Legalább a középfokú szóbeli nyelvvizsga szintjéig kell tanár, vagy ki kell menni élni a nyelvterületre. Ha megvan a középfok, onnan önálló nyelvtanulással is tovább lehet fejlődni; addig egyáltalán nem tanácsos kísérletezni.
2/7 anonim válasza:
Hát ez egy nagy igazság.
...volt 1969-ben, de manapság, amikor, ha az ember nem áll félre, hanyattlöki az ingyen elérhető szép angol beszéd sugara...
3/7 anonim válasza:
Reakció az előző kommentre: sajnos hiába hallanak és értenek az emberek a YouTube-ról és televízióból rengeteg szép angol beszédet, a saját rossz kiejtés kialakulását ez nem akadályozza meg és nem is korrigálja. Nagyon kevés embernek van jó belső hallása. Nekem ez a saját tapasztalatom, hogy sokaknak szörnyen erős, néha már érthetetlen akcentusuk van. Még az interneten felnövő huszonéveseknek is gyakran igen rossz angol kiejtésük alakul ki, mert nem volt tanár, aki korrigálja a kiejtésüket. A kezdőknek pedig az anyanyelvi angol beszédforrások egyébként is kevés haszonnal járnak. Kell az angoltanár, aki legalább a szilárd kiejtést megalapozza interaktívan, ugyanis ezt nem lehet passzívan tanulni még audiovizuális eszközökkel sem.
4/7 anonim válasza:
Mert ők erre nem fordítottak figyelmet. A Kérdező viszont már tudja, hogy erre figyelni kell. Millió ember van a világon, aki a mások beszédjének hallatán átveszi azt a beszédet. Hát, ha még ügyel is rá.
Általában: a Kérdező felvet egy problémát. A nyugati ember útjára bocsátja a legjobb tanáccsal. A magyar közli, hogy ez hülyeség. :D
Illetve, végül is jó választás volt a reakció szó használata. :D
5/7 anonim válasza:
Youtubon van egy olyan csatorna ahol alaptól közép fokig el tudsz jutni szerintem hasznos én most kezdtem ott tanulni, csatorna neve könnyen gyorsan angolul, sok sikert és kitartás.
6/7 anonim válasza:
#4-re válasz: nem hülyeség próbálkozni az önálló, tanár nélküli angoltanulással, csak általában siralmas eredménnyel jár, erre hívtam fel a figyelmet. Mindenki felvállalhatja a kockázatát annak, hogy eltölt egy rakás időt egy jó eséllyel pocsék kimenettel járó projekttel, de utólag az elvesztegetett időt már nem kapja vissza az élettől. Ettől a helyzettől szerettem volna a kérdezőt megóvni. Mindenki felvállalhatja, hogy átevez a La Manche csatornán, hogy megspórolja a komp árát, csak valószínűleg utólag megbánja, amire vállalkozott, sőt legvalószínűbb, hogy vissza kell fordulnia pár óra után, felsebzett tenyérrel, sajgó izületekkel, s végül mégis ki kell fizetnie a kompot. Drága nyelvtanárhoz járni, de a legtöbben így járnak sokkal jobban. Ezen nem éri meg spórolni. Ezt őszintén, jó szándékkal, és tapasztalataimra épülően tanácsolom.
7/7 anonim válasza:
#6:
"Ezen nem éri meg spórolni. "
Ez sok esetben nem spórolás. Csak tudod vagyunk páran, akik egyszerűen nem tudunk egy tanárt rendszeresen megfizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!