Ti mit tesztek, hogy ne veszítsétek el a motivációtokat
egy nyelv tanulása iránt?
Figyelt kérdés
Én már próbáltam nyelvet tanulni egymagamban, egész jól elterveztem az egészet, hozzáfogtam, de kb 3 hét múlva otthagytam. Rájöttem, ha már beszélek angolul, minek fárasszam magamat még egy nyelvvel? Ami így kimondva furcsa, mert az elején érdekelt a nyelv, sőt a kultúra is, ami a nyelvhez tartozik. Saját magam határoztam el, hogy megtanulom, nem erőltetett senki. De egyszerűen besokalltam, azóta sem fogtam neki.
2020. febr. 25. 16:19
1/7 anonim válasza:
Ha nincs egy konkrét, számodra fontos célod egy nyelvvel, úgy nagyon nehéz hosszútávon komoly energiát beletenni.
Ha például csak azért akarsz megtanulni szuahéliül, mert az különleges dolog, teljesen más, mintha azért tennéd, mert mondjuk életed álma Tanzániában dolgozni egy Szafári-parkban, és szót akarsz érteni a helyiekkel.
2020. febr. 25. 16:27
2/7 anonim válasza:
Kell a pozitív visszacsatolás, a sikerélmény, hogy motivált maradjon az ember. De hogy azt neked mi hozza meg, azt neked kell kitalálni és érezni. Nekem az volt nagy segítség anno, amikor egy német turista leszólított az utcán. Alig beszélt angolul, úgyhogy megkérdezte, németül tudok-e. Kezdő voltam még, nem voltam hűdeprofi, de nagyon boldog volt, hálás és megköszönte őszintén a segítségemet. Innentől tudtam, hogy nekem ez kell, hogy beszélgessek németekkel. A normális emberek értékelik, hogy igyekszel a nyelvükön megtanulni, segítenek és megdicsérnek. Nyilván az agyondicsérés se jó, de valamennyi kell.
2020. febr. 25. 16:30
3/7 A kérdező kommentje:
Elsőnek, de én nem tudok előhúzni a zsebemből úgymond egy óriási álmot, vágyat, amit majd dédelgetek magam előtt. Ez lenne a belső motiváció, ami nincs, de külső, az sincs.
2020. febr. 25. 17:11
4/7 anonim válasza:
Lehet az is a cél, hogy mondjuk egy kedvenc íród főművét eredeti nyelven elolvasd. Nem kell a világ végére költöznöd.
A nagy céljait az ember általában megalkotja, nem csak előhúzza a zsebéből. Ha nincs vele semmi célod, amúgy minek tanulnál meg egy nyelvet? Akkor az nem más, mint pótcselekvés.
2020. febr. 25. 17:14
5/7 A kérdező kommentje:
Igazad van, de nem jobb pótcselekvés ez, mint cigarettázni?
2020. febr. 25. 17:24
6/7 anonim válasza:
Dehogynem. :) Mindenkiben nagyon becsülöm azt, ha tanulni akar.
Csak így nehéz kitartani. Tudom, mert nekem sem ment. Érdemes kötni valamilyen célhoz.
2020. febr. 25. 17:26
7/7 anonim válasza:
Az szerintem elég jó cél hogy a munkaerőpiacon nagy előnyt jelenthet. Lehet hogy most azt gondolod hogy a jelenlegi szakmádhoz/diplomádhoz felesleges, de soha nem tudhatod mit hoz az élet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!