Ha valaki tud idegen nyelvet, miért nem használja?
Figyelt kérdés
Párom tud franciául (elég jól), de semmire nem használja. Szereti a francia filmeket, de nem nézi eredeti nyelven, olvasni is imád, de francia eredetiben nem olvas. Munkájában sem hasznosítja nyelvtudását.
Van ilyen barátom, kollégám is. Van aki angolul, van a ki spanyolul, németül... de egyik sem használja.
Én, akinek semmi nyelvérzéke nincs, igencsak irigykedek rájuk, és nem értem, miért nem használják. (sokszor próbáltam különböző módszerekkel, iskolákban, de egyszerűen nem marad meg a fejemben)
Nem érzitek elpazarolt tehetségnek, lehetőségnek, hogy ezek az emberek nem élnek a tudásukkal?
2020. febr. 19. 15:02
11/12 anonim válasza:
Én nekem felsőfokúm van németből, 10 éve nem használtam a nyelvet, pedig nagyon szeretem, jobban mint az angolt. Ma már csak egy guten tagot bírok kinyögni, nem értek semmit sem, nem tudok beszélni sem, alapszöveget sem értem meg.
12/12 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel, nettó hülyeség az ilyen hozzáállás. Ha már egyszer megtanulta valaki azt a nyelvet..Nekem se ment olyan könnyen az angol megtanulása közel anyanyelvi szinten, de nem hallgattam a károgókra, ma már napi szinten használom a nyelvet és tanítom is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!