Ha valaki tud idegen nyelvet, miért nem használja?
Párom tud franciául (elég jól), de semmire nem használja. Szereti a francia filmeket, de nem nézi eredeti nyelven, olvasni is imád, de francia eredetiben nem olvas. Munkájában sem hasznosítja nyelvtudását.
Van ilyen barátom, kollégám is. Van aki angolul, van a ki spanyolul, németül... de egyik sem használja.
Én, akinek semmi nyelvérzéke nincs, igencsak irigykedek rájuk, és nem értem, miért nem használják. (sokszor próbáltam különböző módszerekkel, iskolákban, de egyszerűen nem marad meg a fejemben)
Nem érzitek elpazarolt tehetségnek, lehetőségnek, hogy ezek az emberek nem élnek a tudásukkal?
Ő dolguk :D Eldöntik akarják e hazsnálni vagy sem, nem elpazarolt tehetség, és ezért neked nincs jogod basztatni őket :D
Ez a semmi nyelvérzékem nincs duma meg zseni, ne rakd már magad áldozat szerepbe, én szegény hiába próbálkozom...ne már
Mert ha pl 1 : munkában pont nincs francia ügyfél
2: ha leül filmet nézni valószínűleg pihenni, kikapcsolódni szeretne,nem pedig rendszeresen fordítgatni. Így sokkal jobban kikapcsolja az embert,ha a saját anyanyelvén nézi. Nem igényel akkora szoros figyelmet. Bár aki mondjuk kábé anyanyelven tud idegen nyelvet annak talán nem megterhelő, de inkább jobb lehet szerintem az anyanyelvén. Vagy pl lehet, hogy az üzleti életben ponthogy beszél ilyen nyelveket, és akkor otthon legalább ne kelljen ezzel foglalkoznia, otthon csak simán nyugodtan elengedheti magát; meg amúgyis tök jó a magyar szinkron, meg a magyarított poénok:)
1-es! Én nem baszogatok senkit!
Nyelvérzékem pedig valóban nincs! Sem kötelező szinten, sem lelkesedésből nem ment soha. Több nyelven is próbáltam. Voltam külföldön néhány hónapig, ott is alig marad meg bennem valami, pár hét után azt is elfelejtettem. Nekem máshoz van tehetségem, de én nem pazarlom el, mára teljesen abból élek.
Megjegyezném, párom olyan szinten jó franciából, hogy Párizsban sem adnák el.
Nyelvtudásnál, nem az lenne a cél, hogy gyakorolja, amitől fejlődni tud és idővel reflexé válik az idegen nyelv?
De érdekes! Az én nejem is franciául tud. Ő használja amikor csak lehetősége adódik. Munkájában nem sokszor van lehetősége. Viszont könyveket olvas, filmeket néz, francia tévét is néz. Neten is olvas franciáúl, sőt csetel is néha. Vannak régi barátai is Franciaországban. (hétvégén egyik volt kolléganője mesélte, hogy korona vírussal diagnosztizált beteget kellett kezelnie)
Egyetértek, a gyakorlás teszi a mestert! :)
Unokabátyám 2 középfokúval rendelkezik, Német/Orosz ezek hivatalosak, az Angol meg ráragadt a 30 akárhány év vendéglátásban szerzett tapasztalatai mellé. Emellett beszél Ukránokkal, Lengyelekkel, Szerbekkel, Szlovákokkal is ha olyan vendégkört kell kiszolgálni. Mondjuk volt sok évet külföldön, ahol nem kellett a magyart használni, helyette mikor mit.
Külföldön volt 18 éves kora óta, ott sokat fejlődött de a pénz volt a lényeg, kint összekapart annyit hogy itthon építkezni tudjon és legyen még tartalék pár évre, megismerkedett egy nővel aki azóta a felesége, ide született a gyerekük, így többet már nem kellett kimennie.
Az Ő elmondása szerint itthon elpazarolják az életüket mindhárman, a gyerekét ösztönzi hogy kijusson egy élhetőbb országba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!