Melyik a helyes? 1. Da stehen? Blumen. A. Die B. – C. ein D. eine
2.Berlin liegt an … Spree.
A. der B. – C. die D. den
3.Johann Amadeus Mozart ist Deutsche, die Musik ... ist aber in der ganzen Welt bekannt und beliebt.
A.Komponisten B.der Komponisten C.des Komponisten D.dem Komponist
4.Mein Auto … gerade jetzt repariert.
A.ist B.wird C.wurde D.war
5. Er begann ….
A.sprechen B.gesprochen C.sprachen D.zu sprechen
6.Ich treibe Sport … gesund … bleiben.
A.statt …zu B. um … zu C.zu D. –
7.Wie verbesserst du deine Fehler? … die Fehler sorgfältig!
A.verbessere B.verbessern Sie C.verbessert D.verbessern wir
8.Er fragt … Buch.
A.nach seinem B.über sein C.von seinem D.um sein
2-a, 3-c, 4-c, 5-d, 6-c, 7-a, 8-a
nem 100% hogy mindegyik helyes, 3 eve tettem le a felsöfokut, azota sokat felejtettem:D
1. a
2. a
3. c
4. b
5. d
6. b
7. b (ezt nem tudom, mert ide sztem verbesser kéne, mert az tegező és felszólító is. Mert az első mondat tegezve van a másodiknak pedig felkiáltójel van a végén...szal nem tudom)
8. a
Úgy nézem a másik válaszolóval egy kicsit eltér a válaszunk. Szóval én leírom, hogy szerintem miért így van.
4. szerintem itt vorgangpassiv-ot kell használni, mert arra gondol, hogy épp ebben a pillanatban (gerade jetzt) javítják. De am az a-val és a c-vel is helyes lenne a mondat, csak más szituációban.
7. A mondat ugye az jelenti, hogy 'azért sportolok, hogy egészséges maradjak. az 'azért..., hogy..."-os szerkezet német megfelelője az "um...zu+Inf."
Jaj és most hogy megint elolvastam a 7. kérdést, az első válaszolónak igaza van. Csak hát így fél 1 környékén a verbessere e-je nekem E/1-nek tűnt és csak most esik le, hogy az is felszólító mód!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!