Orosz nyelv, ragozás?
Sziasztok! Néhány hónapja elkezdtem autodidakta módon orosz nyelvet tanulni az angol felsőfok után.
Ha eddig gondom volt a nyelvtan egy-egy részével, kis keresgélést követően sikerült megértenem a dolgokat.
Most viszont olyan dologgal találkoztam/szembesültem, melyről információt sem a nyelvkönyvben, sem interneten nem találtam.
Szóval, вот когда мои дети пойдут в школу и у меня будет работа, я буду счастливым человеком.
A kérdésem az, hogy a 'буду' után miért kell ragozni a melléknevet és a főnevet a mondat utolsó részében? :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Az oroszban az igéknek vonzatuk van, mint a németben, és annak megfelelően kell ragoznia főneveket, és azok száma (egyes, többes), neme (hímnem, nőnem, semlegesnem), esete (alany, birtokos, tárgyas, részes, eszközhatározós, és előljárós).
Ez 2*3*6 féle végződés lenne, de a valóságban ennél szerencsére jóval egyszerűbb, de lényegesen összetettebb, mint a német, ami érezhetően összetettebb, mint a francia, ami csak egy lépésre van az angoltól. De az orosz még így is fényévekkel egyszerűbb, mint a 8 esettel dolgozó szanszkrit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!