Angolban ez milyen nyelvtani szerkezet?
"I expected this laugh to be so loud."
(A Mike Tyson nevetős mém videója alá kommentelte valaki)
Komolyan, így fejezik ki, hogy "Azt gondoltam, hogy ez a nevetés sokkal hangosabb lesz"? Mert nekem ez logikailag sehogy nem áll össze és én inkább úgy fordítanám, hogy I thought that he was laughing much more.
El tudnátok ezt a nyelvtani szabályt magyarázni? Mi a neve és tudtok-e mondani más hasonlóan jellemző fontos angol nyelvtani sajátosságot (a gerundhoz meg ilyenekhez hasonlóan), mert B1 szinten vagyok és ezek a szókapcsolatok sokszor annyira totál idegenek számomra, hogy hiába ismerem a szavak jelentését, de nem értem a mondat jelentését. Hol lehet ezeket célirányosan tanulni/gyakorolni? Gondolok itt a "to be about to"/"move sb on" és társaira. Mik ezek? Nagyon frusztrál, hogy ilyen alapvető hiányosságaim vannak még nyelvtan téren is.
A youtube-on a kommentelők nem feltétlenül tudnak angolul - mint ahogy ezen az oldalon se - ezért nem biztos, hogy onnan kell tanulni.
De az biztos hogy ide kell a to be. Az "I expected it harder" szerinted mit jelentene? Hogy te keményebben számítottál rá. A melléknév mindig az igére vonatkozik. Te pedig azt szeretnéd, hogy az expektálás tárgya csináljon valamit - jelen esetben hogy legyen hangos, azaz létige+loud - ezt "expect someone/something to do something" alakban mondják.
Hasonló még want, ask, vagy pay someone to do something, vagy "it takes one to know one".
#11: Úristen, nyugtass meg, hogy te angol tanár vagy és debreceni! :D
Mert ilyen pontosan és szépen még senki nem magyarázott nekem angol nyelvtant. Kár, hogy nincs aki ilyen precízen/pragmatikusan magyarázva tudna engem korrepetálni, miközben több nyelviskolát megjártam már, de egy nagy kalap sz** volt az összesnél az oktatás.
"Mondjuk szerintem ha mar szemelyrol van szo nekem hamarabb jutna eszembe ugy mondani hogy I expected him to laught much harder/louder."
Amit te írsz és a "I expected this laugh to be so loud." nem felcsérélhető, mert nem ugyan arra mondjuk. Eleve nem is személyről van szó, hanem a nevetésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!