Mi a különbség az angol igeidők között? Basic English? Ennyivel el lehet boldogulni külföldön?
A Basic Englisht nem ismerem.
Jó lenne legalább 6-féle igeidőt ismerni, de a 9 még jobb. Simán el lehet boldogulni hárommal, de csak korlátozott szinten. Az angolban rengeteg mindent igeidőkkel fejeznek ki, pl. hogy valami a képzeletbeli idővonalon pontszerű, ismétlődő, folyamatos vagy éppen folyamatban volt egy másik eseménnyel párhuzamosan, sőt még azt is érzékeltetni tudják igeidővel, hogy az adott múltbeli történésnek a jelenre van-e valamilyen hatása.
Pl.:
- Pénteken olvastam a leveledet - pontszerű cselekedet: I read your mail on Friday.
- elolvastam a leveledet - megtörtént-e már vagy még nem: I have read your mail.
- épp a leveledet olvastam, amikor... - más dolgokkal egyidejű történés: I was reading your mail, when...
Ez 3 külön igeidő náluk.
Nekünk van igekötőnk (el-), változtatható szórendünk, plusz szavaink (épp), ők ezeket a plusz jelentéseket igeidőkkel fejezik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!