Miért javítja ki sok angoltanár az ilyen típusú mondatokat?
Amikor állító mondatban is használva van a do/did segédige. Nem helytelen, hangsúlyozáskor lehet használn. Írásban, fogalmazáskor lehúzzák, szeritem főleg érvelésnél bele is illik a szövegkörnyeztbe és persze más jelentést is ad a mondatnak.
(Ha nem világos, arra gondolok, hogy pl. a do segédige kérdőmondatokban szerepelhet vagy tagadó mondatban don't-ként, de kijelentő mondatban nem. Ugyanez a did-re. Viszont hangsúlyozáskor meg elvileg lehet kijelentő mondatban is, még sem fogadják el.)
Primitív példa, de pl. I do know that... az "igenis tudom, hogy"-nak felel meg, az "I know that" meg csak simán "tudom hogy".

"Angoltanár vagyok."
Dehogy vagy. Buta sárbalehúzó vagy. Egy Tanár, nagy T-vel, tudja, hogy bármelyik tanítványa mire képes, és segíti, nem vagdalja le a szárnytollait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!