Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért javítja ki sok angoltaná...

Miért javítja ki sok angoltanár az ilyen típusú mondatokat?

Figyelt kérdés

Amikor állító mondatban is használva van a do/did segédige. Nem helytelen, hangsúlyozáskor lehet használn. Írásban, fogalmazáskor lehúzzák, szeritem főleg érvelésnél bele is illik a szövegkörnyeztbe és persze más jelentést is ad a mondatnak.

(Ha nem világos, arra gondolok, hogy pl. a do segédige kérdőmondatokban szerepelhet vagy tagadó mondatban don't-ként, de kijelentő mondatban nem. Ugyanez a did-re. Viszont hangsúlyozáskor meg elvileg lehet kijelentő mondatban is, még sem fogadják el.)

Primitív példa, de pl. I do know that... az "igenis tudom, hogy"-nak felel meg, az "I know that" meg csak simán "tudom hogy".

2020. jan. 19. 11:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Lehet csak nem gondolja a tanár, hogy szándékosan használod, és azt hiszi hogy kevered a nyelvtani dolgokat. Sokkal jellemzőbb, hogy az alapokat nem tudják a diákok, mint az, hogy általános műveltségen (vagy ahogy nevezni akarod az alapkövetelményeket amit megtanítanak) felüli dolgokat is alkalmaznak.
2020. jan. 19. 12:12
 2/21 anonim ***** válasza:
18%

Angoltanár vagyok.

Én is áthúznám, mert irritálna, hogy okoskodsz, még ha ilyen értelemben is akarod használni. Nekem tanulóként ne akarj okoskodni, a nyelvtani alapokkal légy tisztában először, ne az okoskodással légy elfoglalva.

Erre majd visszatérünk, ha tudod A-Zig a szenvedő szerkezet és a függő beszéd szabályait.

Addig is a do használata igenis helytelen állító mondatokban! Neked.

2020. jan. 19. 18:42
 3/21 A kérdező kommentje:
lOl és miből gondolod hogy nem tudom ezeket? :D
2020. jan. 19. 19:34
 4/21 anonim ***** válasza:
74%

Bocs, ha kioktatásnak hat, de Asperger-szindrómám van, úgyhogy nézzétek el nekem. Nem akarlak kioktatni.

El kell fogadni, hogy vannak, akik egyenlőtlenül fejlődnek. Esetleg az illetőnek a fontosabb szabályokkal kapcsolatos feladatokat kell adni, hogy normálisabb irányba menjen.

2020. jan. 19. 20:17
 5/21 anonim ***** válasza:
17%

Nem, nincs mentség!

Fogadd el, hogy a tanáraid áthúzzák, fogadd el hogy helyelen! Nyugodj bele!

Ne akarj okosabb lenni a tanáraidnál, mert nem is vagy okosabb!

A téma lezárva.

2020. jan. 19. 20:50
 6/21 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként meg kérdező:

ha te odaállnál elém akadékoskodni ezzel, már csak azért is úgy megbuktatnálak, hogy azt se tudnád hol vagy.

Vedd tudomásul, hogy ha a tanáraid rossznak gondolják, akkor az úgy is van. Ha a fejed a falba vered is.

2020. jan. 19. 21:04
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Ax itteni angol nyelvtanar hozzaszolasa szerint, ne akarj es ne tudj tobbet mint amit o, vagy ne ugorj elore a leckekkel 😂
2020. jan. 19. 21:41
 8/21 A kérdező kommentje:
És csodálkozunk hogy itt tart az oktatás...
2020. jan. 19. 23:09
 9/21 A kérdező kommentje:
A #2 #5 és #6 amúgy mind ugyanaz a személy?
2020. jan. 19. 23:12
 10/21 anonim ***** válasza:
80%
Jujj,hát sose tanítsatok engemet!
2020. jan. 19. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!